Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ Απεργία 25 Φλεβάρη



Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 18 - 02 -2009

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Τηλ.FAX: 2552-24361

e-mail : belmeebr@otenet.gr

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ

25 ΦΛΕΒΑΡΗ



Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα γίνεται όλο και πιο δύσκολη η ζωή μας με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, με την εντεινόμενη ακρίβεια, καθώς και την οριακή πλέον κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων και την υπονόμευση ακόμα και της στοιχειώδους υγειονομικής μας περίθαλψης.

Τα ασφαλιστικά μας ταμεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Οι νέοι συνταξιούχοι περιμένουν για μήνες, ακόμη και χρόνια, την έκδοση έστω και αυτής της ισχνής σύνταξης (κύριας και επικουρικής).

Η κατάσταση στο Ταμείο Πρόνοιας και τον ΟΠΑΔ είναι πλέον όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και επικίνδυνη για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων Υπαλλήλων, που χορηγεί το «εφάπαξ», αδυνατεί να ανταποκριθεί στις σημερινές υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα τη δραματική καθυστέρηση στη χορήγησή του (ακόμα και ενάμισι χρόνο μετά τη συνταξιοδότηση) σε σημείο που να είναι επισφαλής η χορήγησή του στους δικαιούχους του τα επόμενα χρόνια.

Ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) βουλιάζει στα χρέη του και η υποχρηματοδότησή του σύντομα θα προκαλέσει νέα αναστολή των συμβάσεων των φαρμακοποιών και των γιατρών με το Δημόσιο. Έτσι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου παραμένουμε ουσιαστικά χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού κάθε τόσο δεν μας διατίθενται ούτε αυτές οι στοιχειώδεις παροχές.

Εμείς όμως πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή μας και δεν δεχόμαστε πλέον οι εισφορές μας να γίνονται βορά στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Απαιτούμε να παίρνουμε μισθό και σύνταξη που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας και θα μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Η ευθύνη βρίσκεται σ' αυτούς που με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει τα Ταμεία μας στη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται με δραματικό τρόπο. Ο φετινός προϋπολογισμός για την παιδεία (3,09% επί του ΑΕΠ) είναι ο φτωχότερος της τελευταίας 20ετίας και δεν δίνει καμία ελπίδα για καλυτέρευση της κατάστασης στη δημόσια εκπαίδευση. Οι αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα έχουν τα χαρακτηριστικά της συνειδητής υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησής του, και δεν μπορεί αυτό καλυφθεί από τον εξαγγελθέντα «διάλογο» του ΥΠΕΠΘ, που παρουσιάζεται ως «tabula rasa», με δεδομένη, όμως, τη μέχρι τώρα εκπαιδευτική πολιτική.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιδεικνύει όλο και περισσότερο τον αυταρχισμό της απέναντι στα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας (μαθητές, εργάτες).

Στις 25 Φλεβάρη απεργούμε και βγαίνουμε στους δρόμους για να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:




  • Άμεση και ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων τώρα και ιδιαίτερα του ΤΠΔΥ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.


  • Στήριξη του ΟΠΑΔ με άμεση επιχορήγησή του, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη.


  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας, χωρίς όριο ηλικίας.


  • Κατάργηση του ισχύοντος αντιασφαλιστικού - αντισυνταξιοδοτικού πλαισίου (νόμοι «Σιούφα», «Ρέππα», «Πετραλιά») και επιστροφή όλων των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.


  • Να εγγυηθεί το κράτος τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων και να καλύψει τα ελλείμματά τους, που προέκυψαν από την αγορά «τοξικών» χρηματιστηριακών προϊόντων.


  • Πλήρη διαφάνεια για τη λογιστική και περιουσιακή κατάσταση των Ασφαλιστικών Ταμείων.


  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τουλάχιστον στο 5% επί του ΑΕΠ, τώρα!


  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. 1.400 € καθαρά στον νεοδιόριστο και αναλογικές αυξήσεις στα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια.


  • Καταβολή των αναδρομικών της ειδικής μηνιαίας αποδοχής των 176 € σε όλους τους εκπαιδευτικούς με βάση και τις δικαστικές αποφάσεις καθώς και την εφεξής χορήγησή της.


  • Σταθερή και μόνιμη εργασία στην εκπαίδευση - Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


Αγωνιζόμαστε σθεναρά για τα δικαιώματά μας!

Αγωνιζόμαστε για την Παιδεία και το βιοτικό μας επίπεδο!

Χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν έγιναν!

Σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι :




  • Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 25 Φλεβάρη.


  • Στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ορεστιάδας στις 10.00 π.μ.


  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας - συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΟΠΑΔ στην Ορεστιάδα στις 11.00 π.μ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                      ΠΕΝΤΑΦΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.