Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 21

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 16  - 10 - 2009

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Τηλ.FAX: 2552-24361

e-mail : belmeebr@otenet.gr

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 21


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΔΕ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΧΑΡΙΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

Την Τετάρτη 14-10-2009 συνεδρίασε το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ με τα εξής θέματα:





  1. 1. Κενά καθηγητών στο Βόρειο Έβρο

  2. 2. Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

  3. Επιμόρφωση νεοδιόριστων




Συνάδελφοι,




βρισκόμαστε ενάμιση μήνα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα παραμένουν άλυτα. Εν τω μεταξύ είχαμε αλλαγή της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ. Το γεγονός αυτό σε τίποτα δεν μειώνει τη δυναμική των αγώνων μας για μια δημόσια και πραγματικά δωρεάν παιδεία. Τα αιτήματά μας επίκαιρα όσο ποτέ ζητούν άμεσες λύσεις. Από τη νέα  Υπουργό Παιδείας ζητάμε :

Οικονομικά: 1400 € καθαρές αποδοχές στο εισαγωγικό κλιμάκιο. Άμεση καταβολή των 176 ευρώ, αναδρομικά από το 2002 σε όλους τους εκπαιδευτικούς με τόκους υπερημερίας. Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ με αναμόρφωση τώρα του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Εργασιακά: μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, διορισμό αποκλειστικά μόνιμων εκπαιδευτικών. Κατάργηση του ωρομισθίου και του αναπληρωτή με εξαίρεση τις περιπτώσεις πραγματικής αναπλήρωσης (σε αυτήν την περίπτωση πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους μήνες του χρόνου). Κατάργηση του νόμου για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Άμεση κατάρτιση, ψήφιση και εφαρμογή νέου νόμου, αντικειμενικού και αξιοκρατικού.

Ασφαλιστικά: Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια υπηρεσίας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ουσιαστική στήριξη στο ΤΠΔΥ και στον ΟΠΑΔ ( με 1,8 δις και 800 εκ ευρώ αντίστοιχα).

Εκπαιδευτικά: Δημόσια Εκπαίδευση πραγματικά δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες. Άμεση καθιέρωση 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης  με προοπτική το ενιαίο 12χρονο σχολείο. Μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Κατάργηση της βάσης του «10», που θεσμοθετήθηκε ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ–ΤΕΙ. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, που προωθεί το σχολείο της αγοράς. Κατάργηση του Νόμου 3475/06 για την ΤΕΕ και εφαρμογή της μεταβατικού χαρακτήρα πρότασης της ΟΛΜΕ σχετικά με τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τη δημιουργία Μεταλυκειακού Έτους Ειδίκευσης. Καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας. Διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών. ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στα Κ.Ε.Σ.




Κενά καθηγητών στο Βόρειο Έβρο

Πολλά παραμένουν τα κενά καθηγητών στο Βόρειο Έβρο. Διανύουμε το δεύτερο μήνα μαθημάτων και λείπουν από την περιοχή μας 30 καθηγητές. Το κυριότερο πρόβλημα εντοπίζεται στον κλάδο των φιλολόγων, ενώ σοβαρές είναι και οι ελλείψεις στις τεχνικές ειδικότητες, στις οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ. Οι ελλείψεις των καθηγητών παρουσιάζονται ως το κύριο αίτημα και από την πλευρά των μαθητών που έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις. Ζητάμε άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών στο Βόρειο Έβρο με αναπληρωτές καθηγητές. Καταγγέλλουμε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου για το διορισμό ωρομίσθιων καθηγητών σε οργανικά ή λειτουργικά κενά 21 ωρών.



Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Καταγγέλλουμε τις παλινωδίες  της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης που με τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους για την λειτουργία της Π.Δ.Σ. δημιούργησε περισσότερα προβλήματα στον ήδη τραυματισμένο θεσμό της Π.Δ.Σ. Απαιτούμε οι προσλήψεις των συναδέλφων στην Π.Δ.Σ να γίνονται αξιοκρατικά και με συγκεκριμένα κριτήρια

Να θεσπιστούν κοινά κριτήρια πρόσληψης για τους συναδέλφους που προσλαμβάνονται στην πρωινή ζώνη λειτουργίας των σχολείων και στην Π.Δ.Σ

Μας προβληματίζει θετικά ο νέος τρόπος πρόσληψης του Διδακτικού προσωπικού  που επέλεξε η Υπουργός για την Π.Δ.Σ. ( πρόσληψη με την διαδικασία της επετηρίδας ), διαδικασία  την  οποία πολέμησε σκληρά  το 1998 η τότε κυβέρνηση, μέλος της οποίας  ήταν η σημερινή Υπουργός Παιδείας.

Ζητάμε:

  • Η έναρξη της Π.Δ.Σ.  να πραγματοποιείται με την έναρξη του Σχ. Έτους

  • Διπλασιασμό της ωριαίας αντιμισθίας

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από την Π.Δ.Σ.

  • Ένταξη της Π.Δ.Σ. στο ολοήμερο σχολείο. Η διδασκαλία της πρέπει να γίνεται από αναπληρωτές συναδέλφους που θα έχουν πλήρη οικονομικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι να εργάζονται  με τον απαράδεκτο θεσμό της ωρομίσθιας.




Επιμόρφωση νεοδιόριστων

Στις 09/10/09 το Π.Ε.Κ. Αλεξανδρούπολης απέστειλε έγγραφο το οποίο ενημερώνει τους νεοδιόριστους συνάδελφους ότι η Β΄ και Γ΄ φάση της επιμόρφωσής τους θα πραγματοποιηθεί και πάλι μόνο στην Αλεξανδρούπολη. Αναφέρουμε ξανά τη θέση μας για δημιουργία Π.Ε.Κ. στον Βόρειο Έβρο λόγω της γεωγραφικής απόστασης του νομού μας, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι να μετακινούνται, διότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους και ταυτόχρονα αναγκάζονται να ξοδεύουν πολλά χρήματα. Καταγγέλλουμε τη λειτουργία των Π.Ε.Κ. για φέτος αποκλειστικά στην Αλεξανδρούπολη και απαιτούμε την άμεση αποζημίωση των συναδέλφων για οδοιπορικά και διανυκτερεύσεις από την ημέρα δημοσίευσης του Φ.Ε.Κ. διορισμού τους. Παραμένουμε σταθερή στην διεκδίκησή μας για ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα.

Με λύπη μας δεχτήκαμε αναφορές από νεοδιόριστους συναδέλφους για αντισυναδελφική συμπεριφορά της Γραμματέας των Π.Ε.Κ.. Θέλουμε να θεωρήσουμε το γεγονός ως ατυχές και μεμονωμένο. Είμαστε όλοι μας συνάδελφοι και ο σεβασμός απέναντι σε καθηγητές, που όλοι ανήκουν στον ίδιο κλάδο, θα περιμέναμε να είναι αυτονόητος.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                       ΠΕΝΤΑΦΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.