Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑ

Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 26 - 11 - 2009

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Τηλ.FAX: 2552-24361

e-mail : belmeebr@otenet.gr

Blog: http://belmeevrou.wordpress.com

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Έβρου:
Απορρίπτει και καταγγέλλει το νέο σύστημα διορισμών που ανήγγειλε η Υπουργός Παιδείας.
Στο σύστημα αυτό διαγράφονται επαγγελματικές προσδοκίες χιλιάδων εκπαιδευτικών που νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ θεσμοθέτησαν. Αντιμετωπίζονται εργαζόμενοι που χρόνια συγκέντρωναν προϋπηρεσία, συχνά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ως αναλώσιμο υλικό που δεν έχει πλέον καμία αξία. Κοινός τόπος των προτάσεων της Υπουργού Παιδείας, αλλά και όλων των κυβερνήσεων από την κατάργηση της επετηρίδας έως τώρα, είναι η αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος και η ενίσχυση της άποψης ότι η εργασία δεν αποτελεί δικαίωμα, αλλά έπαθλο για λίγους.

• Στόχος των νέων μέτρων είναι ο περιορισμός της σταθερής και μόνιμης εργασίας με σκοπό την οριστική κατάργησή της. Στα πλαίσια αυτού του στόχου είναι ενταγμένη και η επίσης αναγγελθείσα από την κ. Υπουργό αξιολόγηση μαζί με τη διαφανή πρόθεση να ενοχοποιηθεί ο εκπαιδευτικός για όλα τα στραβά της δημόσιας εκπαίδευσης και να συσκοτιστούν οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων για την εγκατάλειψη της.

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Έβρου μαζί με τους συναδέλφους αναπληρωτές και ωρομισθίους δηλώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει πραξικοπηματικές αποφάσεις του ΥΠΕΠΘ με θύματα συναδέλφους μας. Γι’ αυτό συμμετέχει στην  τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ την  Δευτέρα 30/11/2009 από 11 έως 2 το μεσημέρι και καλεί σε συγκέντρωση στις 12:30 μμ έξω από το Γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας και την συμβολική κατάληψή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ


I. Να μην ισχύσει το νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών. Καμία διαπραγμάτευση στα κεκτημένα.


II. Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τώρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι).

III. Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο- επιχείρηση, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

IV. Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.

V. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ωρομισθίων στην ΠΔΣ και την ενισχυτική.

VI. Να δοθούν άμεσα γενναίες αυξήσεις μισθών που θα καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας από τις πολύχρονες πολιτικές λιτότητας.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                                       ΠΕΝΤΑΦΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.