Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

                                                                ΨΗΦΙΣΜΑ

   Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ  καταδικάζει την  κατάργηση της ΕΡΤ με έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η τρικομματική κυβέρνηση με τον πλέον πραξικοπηματικό τρόπο υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα.
     Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ  καταδικάζει την απαξιωτική συμπεριφορά και τους χαρακτηρισμούς της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της, απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Η συμπεριφορά αυτή, είναι μόνιμη σχεδόν τα τρία τελευταία χρόνια απέναντι σε όλους τους έλληνες εργαζόμενους, προσπαθεί να φορτώσει όλα τα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού και εκπορεύεται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
   Το κλείσιμο της ΕΡΤ μία πράξη ενάντια στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Η κυβέρνηση ουσιαστικά παραδίδει τον τομέα της ενημέρωσης στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
   Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου. Η πλήρη διάλυση του ελληνικού δημοσίου αποτελεί μεθοδευμένο στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Μετά τη Δημόσια Τηλεόραση έρχεται η σειρά του Δημόσιου Σχολείου, του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της Δημόσιας Υγείας.      
   Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι οι Έλληνες, που σιγά-σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Η απάντηση και η λύση θα δοθεί μέσα από μαζικούς λαϊκούς αγώνες
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ!


                                                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
           Η Πρόεδρος                                                                                  Ο Γ. Γραμματέας
          Γιαννάτου Κική                                                                                       Χασκής Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.