Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 33: Έκτακτη Γ.Σ. - Καταγγελίες


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι:
Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου συνεδρίασε την Τρίτη στις 8/10 και την Πέμπτη στις 10/10.
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με πολλά προβλήματα τα οποία όχι μόνο δε λύθηκαν, αλλά καθημερινά πολλαπλασιάζονται. Θεωρούμε ότι τα τέσσερα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε ως κλάδος είναι α) Η αύξηση του ωραρίου β) Οι διαθεσιμότητες γ) το «Νέο Λύκειο» και δ) Η τροπολογία για τις οργανικές θέσεις που δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.


Ως Δ.Σ. και μέχρι να αποφασιστεί η επόμενη κινητοποίηση των καθηγητών, είμαστε σε μία κατεύθυνση προβολής των αιτημάτων του κλάδου, με ποικίλες δράσεις σε εβδομαδιαία βάση. Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 4.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας  καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση όλα τα μέλη της Β΄ ΕΛΜΕ, προκειμένου να συζητήσουμε για τα φλέγοντα εκπαιδευτικά και εργασιακά προβλήματα και να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας, οι οποίες θα μεταφερθούν από τον εκπρόσωπό μας στη Γ.Σ. των προέδρων στην Αθήνα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.  

Προβαίνουμε σε δύο καταγγελίες που επισυνάπτουμε και που αφορούν α) Την καθυστέρηση της έναρξης της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και β) Την πρωτοφανή αναστάτωση που επικρατεί στα σχολεία, λόγω των κενών και των διαρκών μετακινήσεων πολλών συναδέλφων.

Συνάδελφοι, ζούμε έναν εργασιακό εφιάλτη χωρίς τελειωμό, γεμάτοι ανασφάλεια και φόβο. Οι φοβισμένοι άνθρωποι είναι ο πιο εύκολος στόχος, γιατί ο φόβος οδηγεί στην πλήρη υποταγή. Και τότε δε ζεις, απλά υπάρχεις….

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                            Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                                                         Κωτούλας Τάσος              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.