Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ 15/3/14- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 15/3/14 - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
16/3/2014




Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι
Το Σάββατο 15/3/2014 πραγματοποιήθηκε η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.
Η Συνέλευση διακόπηκε 12.30μμ προκειμένου να μεταβούμε άμεσα στο υπουργείο Παιδείας και να συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο καθηγητών και δασκάλων ενάντια στην αξιολόγηση, με αφορμή την έναρξη επιμορφωτικών σεμιναρίων των στελεχών εκπαίδευσης (Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης της Επικράτειας, Προϊστάμενοι Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, Διευθυντές Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γενικοί Δ/ντές του ΥΠΑΙΘ, Δ/ντές Σπουδών Α/θμιας, Β/θμιας, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και ΣΕΠΕΔ) για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Φτάνοντας έξω από το υπουργείο δεχτήκαμε χημικά από τα ΜΑΤ και με βίαιο τρόπο μας περιόρισαν σε συγκεκριμένα σημεία, φράζοντας ταυτόχρονα την κεντρική είσοδο του υπουργείου με κλούβες. Συγκεντρώθηκε πλήθος εκπαιδευτικών προσπαθώντας να αποτρέψει την είσοδο των στελεχών εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα  αρκετοί να μην μπουν στο υπουργείο και κάποιοι άλλοι να μπουν το απόγευμα με ταξί και συνοδεία ΜΑΤ (αφού περίμεναν κάποιες ώρες στο mall μέχρι να βρεθεί τρόπος να τους περάσουν), ορισμένοι μάλιστα από αυτούς σκεπάζοντας τα πρόσωπά τους περνώντας από μπροστά μας! Μετά από μεγάλη καθυστέρηση το 1/3 περίπου των στελεχών παρακολούθησε «τα σεμινάρια της ντροπής»!
Η Γ.Σ. των Προέδρων συνεχίστηκε στις 6μμ και υπερψήφισε με μεγάλο ποσοστό (74,3% των ΕΛΜΕ που εκπροσωπούν το  76,4% των ψήφων)  την 24ωρη απεργία της ΟΛΜΕ την Παρασκευή 21 Μάρτη. Οπότε ο κλάδος μας προχωρά σε 3μερη απεργία 19, 20 (πανδημοσιοϋπαλληλική) και 21 Μαρτίου (ΟΛΜΕ).
 Όλη η εβδομάδα που ακολουθεί είναι εβδομάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών με κυρίαρχο αίτημα να μην υπάρξει ούτε μία απόλυση συναδέλφου στις 23 Μάρτη. Το πρόγραμμα δράσεων κορυφώνεται την Παρασκευή 21/3 με πανελλαδικό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Συλλαλητήρια:        Δευτέρα 2 μ.μ., Τετάρτη 11 π.μ., Πέμπτη 1 μ.μ.,
Παρασκευή 11 π.μ.
συλλαλητήρια στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Παρασκευή 3 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Γ.Σ. των Προέδρων θεωρώντας ότι το ζήτημα των απολύσεων των συναδέλφων μας, αποτελεί υπόθεση ΟΛΩΝ μας, αποφάσισε τη μετάβαση των καθηγητών από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα τις δύο τελευταίες ημέρες της απεργίας Πέμπτη 20 και Παρασκευή 21 Μαρτίου,προκειμένου να υπάρχει μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια.
Τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των εκπαιδευτικών θα καλυφθούν από την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ.

Η Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ καλεί όλα της τα μέλη να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να δηλώσουν συμμετοχή για τη μεταφορά μας στην Αθήνα, εκεί που θα χτυπήσει η καρδιά των καθηγητών από όλη τη χώρα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Επειδή τα γεγονότα τρέχουν και είμαστε σε συνεννόηση και με άλλες ΕΛΜΕ, όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται, παρακαλούμε να επικοινωνήσει μέχρι τη Δευτέρα 17/3 το βράδυ στο τηλ. 6945811325 (Γιαννάτου Κική), γιατί ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών θα κανονιστεί και το πότε θα ξεκινήσουμε (Τρίτη αργά το βράδυ ή Τετάρτη νωρίς το πρωί). Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και στην περιοχή μας.


Ας σκεφτεί ο καθένας μας μόνο το εξής:
Αν ήταν σε διαθεσιμότητα και σε 5 ημέρες τον απέλυαν, τι θα ήθελε να κάνουν οι συνάδελφοί του γι αυτό;

“Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”

Ν. Καζαντζάκης




Γιαννάτου Κική
Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.