Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τις ενέργειες του Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Εύβοια

Αθήνα, 20/7/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Ανάρτηση Προσωρινών Πινάκων Οργανικών Κενών – Υπεραριθμιών από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας ερήμην του ΠΥΣΔΕ Ευβοίας είναι πρωτοφανής και απαράδεκτη! Ανακοινώνονται “προσωρινοί” πίνακες τη Δευτέρα 11/7, οι οποίοι θα “οριστικοποιηθούν” την Πέμπτη 14/7 μετά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ. Η απόφαση του συμβουλίου προκαταλαμβάνεται και χειραγωγείται από τη διοίκηση.
Δεν θα ανεχτούμε την καταπάτηση του κατακτημένου δικαιώματος των συναδέλφων, οι αποφάσεις που αφορούν τις υπηρεσιακές τους μεταβολές και το εργασιακό καθεστώς να λαμβάνονται από το υπηρεσιακό συμβούλιο στο οποίο εκπροσωπούνται από τους αιρετούς τους. Σε διαφορετική περίπτωση, τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και πρακτικές συμβάλλουν στην απαξίωση των συμβουλίων και στην απεμπόληση  δικαιωμάτων  σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη , με έναν Σεπτέμβριο να έρχεται επιφυλάσσοντας δυσάρεστες εκπλήξεις σε πολλούς συναδέλφους, λόγω των αντιεκπαιδευτικών – και με αποκλειστικά δημοσιονομικό γνώμονα - αλλαγών  του Υπουργείου στα προγράμματα του Γυμνασίου ,  της κατάργησης της τρίωρης απαλλαγής των υπευθύνων εργαστηρίων φυσικής και πληροφορικής, και της διατήρησης του αυξημένου ωραρίου και του αυξημένου αριθμού μαθητών ανά τμήμα από το 2013. Όταν τον Σεπτέμβρη η διοίκηση θα απαιτεί από τον εκπαιδευτικό να μετατραπεί σε λάστιχο , για να καλύψει ωράριο σε τρία και σε τέσσερα σχολεία, το ΠΥΣΔΕ και οι αιρετοί μαζί με τον υπόλοιπο κλάδο θα πρέπει να αποτελέσουν το ανάχωμα και να προστατέψουν τα δικαιώματα του καθενός και της καθεμιάς.
Γι’ αυτούς τους λόγους, η ΟΛΜΕ καταδικάζει την εν λόγω κίνηση του Διευθυντή εκπαίδευσης Ευβοίας και τον εγκαλεί καθώς είναι ηθικά αλλά ουσιαστικά υποχρεωμένος να ακολουθήσει την δημοκρατική οδό λειτουργίας του υπηρεσιακού συμβουλίου, της πλήρους διαφάνειας και της εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών μέσω των αιρετών τους.
Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ:
Απαιτεί από το Δ/ντη Εκπαίδευσης της Εύβοιας να πάρει πίσω την απόφαση του
 Καλεί τα μέλη του   ΠΥΣΔΕ και τους αιρετούς  της Εύβοιας  καθώς και τα μέλη   όλων των ΠΥΣΔΕ και τους αιρετούς του κλάδου να μην επιτρέψουν παρόμοιες ενέργειες -τετελεσμένα και να  προασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα  όλων των συναδέλφων και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Απαιτεί την  κατάργηση  όλου του αυταρχικού νομοθετικού  πλαισίου διοίκησης της εκπαίδευσης. (πχ καθηκοντολόγιο κλπ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.