Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. ΕΒΡΟΥ: ΠΕΜΠΤΗ 24 Νοεμβρίου 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,
Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ τηρώντας πιστά τις υποσχέσεις της και τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ και αδιαφορώντας για τις υποσχέσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό συνεχίζει τις μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και εφαρμόζει καλύτερα από κάθε άλλον τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές εις βάρος μας.  
Εκτός από την υποχρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία, την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές δομές τους κράτους και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τις προσλήψεις και συμβάσεις προσωπικού για ορισμένο χρόνο, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις παράλληλα με την αύξηση των φόρων και των εισφορών, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ θα συμφωνήσει και θα ψηφίσει στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από τους δανειστές και μια σειρά ακόμα πιο οδυνηρών μέτρων για το δημόσιο και τη χώρα μας γενικότερα.
Στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η αξιολόγηση των δομών και υπηρεσιών όχι με σκοπό να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες όπου χρειάζεται, αλλά με σκοπό τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και την ανάθεση σε ιδιώτες υπηρεσιών που μέχρι σήμερα εξυπηρετεί το δημόσιο. Με αυτή την αξιολόγηση των δομών έρχεται η κατάργηση των οργανικών θέσεων και η υποχρεωτική κινητικότητα των κρατικών (πλέον) υπαλλήλων. Μαζί με την αξιολόγηση των δομών θα έρθει και η αξιολόγηση του προσωπικού που θα έχει ως αποτέλεσμα τις απολύσεις, την κατάργηση επί της ουσίας της μονιμότητας στο δημόσιο και της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης και τελικά θα καθιερώνει επίσημα τους συμβασιούχους υπαλλήλους στο δημόσιο με ελαστικές σχέσεις εργασίας έναντι αυτών των μόνιμων υπαλλήλων που θα έπρεπε να προσλαμβάνονται.
Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την ολοκλήρωση του έργου του ψηφισμένου ήδη Υπερταμείου όπου θα παραχωρηθούν πλήρως στον έλεγχο των δανειστών όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία του Δημοσίου και αγαθών όπως το ρεύμα και το νερό με σκοπό αυτά να παραχωρηθούν σε ιδιώτες για ένα «κομμάτι ψωμί». Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον ψηφισμένο «κόφτη» που παραμονεύει πότε θα κόψει εκ νέου μισθούς και συντάξεις προς ευχαρίστηση των δανειστών. Τέλος όλα αυτά συζητούν να τα περάσουν αναίμακτα γιατί ετοιμάζονται να ψηφίσουν μέτρα για τον περιορισμό και εξαφάνιση των αγώνων των εργαζομένων όπως αυτοί εκφράζονται μέχρι σήμερα από τις γενικές τους συνελεύσεις, τις απεργίες και τα συλλαλητήρια στους δρόμους καταδιώκοντας και ποινικοποιώντας παράλληλα την ελεύθερη έκφραση των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.
Μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης και των δανειστών. Μπορούμε να ανατρέψουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που μας οδηγούν σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Στο χέρι μας είναι να αγωνιστούμε ενωμένα και μαζικά και να διεκδικήσουμε:
Ø  Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.
Ø  Το σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, απολύσεων και παραχώρησης δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες.
Ø  Την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών, με προσωπικό μόνιμης, σταθερούς και πλήρους εργασίας.
Ø  Γενναία αύξηση των δαπανών σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση και Δημόσιες επενδύσεις.
Ø  Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς – συντάξεις – κοινωνικά επιδόματα. Αύξηση των μισθών για να ζούμε με αξιοπρέπεια.
Ø  Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή.
Ø  Δωρεάν, Δημόσια και υψηλής ποιότητας Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη, Ασφάλιση, Κοινωνική Πρόνοια και Πολιτισμό για όλους. Δημόσιες Μεταφορές, Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες με χαμηλό κόστος.
Ø  Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο.

Στο χέρι μας και στους αγώνες μας βρίσκεται το καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Καλούμε και όλους τους πολίτες να αγωνιστούν μαζί μας, γιατί ένα καλύτερο δημόσιο σημαίνει καλύτερες υπηρεσίες για όλους μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
Όλοι μαζί
Στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου
Ø Αλεξανδρούπολη: Στις 10:00 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν. Έβρου.
Ø Ορεστιάδα: Στις 10:30 στην πλατεία.

Συμμετέχουμε στην
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.