Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ-ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤην Τετάρτη 25/10/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας και μελών του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου.

Κεντρικό ζήτημα της συζήτησης ήταν το πρόβλημα των κενών σε εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουμε για ακόμη μία χρονιά στα σχολεία της περιοχής μας. Μέχρι και σήμερα, δύο σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν μαθήματα που δεν διδάσκονται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ακόμη και πανελλαδικώς εξεταζόμενα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Τα κενά είναι ιδιαίτερα σοβαρά στις σχολικές μονάδες του Δήμου Διδυμοτείχου, οι οποίες (αυτό το διάστημα) είναι οι πλέον  υποστελεχωμένες σε όλο τον Ν. Έβρου. Δημιουργούνται έτσι συνθήκες καταφανούς ανισότητας εκπαίδευσης για τους μαθητές που φοιτούν σε αυτές και ειδικότερα στη Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα συναγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις  μαθητές από άλλες περιοχές της χώρας, χωρίς τέτοιες ελλείψεις και προβλήματα.

Βασική προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων είναι η στελέχωσή τους με μόνιμους εκπαιδευτικούς. Είναι αδιανόητο κάθε χρόνο να ζούμε τον ίδιο εφιάλτη, τη στιγμή που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι γνωστές στο Υπουργείο πολύ πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού πρόκειται για οργανικά και όχι έκτακτα λειτουργικά κενά.

Προχωράμε συλλογικά σε μια σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων και

διεκδικούμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Άμεση στελέχωση όλων των σχολείων μας με δασκάλους και καθηγητές!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αγωνιζόμαστε
για μια δημόσια εκπαίδευση  αντάξια  των αναγκών  και των  προσδοκιών μας!

Το μέλλον των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτο!


Για το Δ.Σ.

Ένωσης Γονέων Ορεστιάδας: 
Η Πρόεδρος: Κουτσούλη Αγάθη                                                                                                              

Ένωσης Γονέων Διδυμοτείχου: 
Ο Πρόεδρος: Παπανδρούδης Ανδρέας   

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ:
Η Πρόεδρος: Γιαννάτου Κική  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.