Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ


Ορεστιάδα  10 - 10 - 2017





Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Το Σάββατο 07/10/2017 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ. Τη Β ΕΛΜΕ εκπροσώπησε η Πρόεδρος Γιαννάτου Κική.
Όλοι οι εκπρόσωποι στην τοποθέτησή τους αναφέρθηκαν στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής τους λόγω των χιλιάδων κενών, στη μη έγκριση πολλών ολιγομελών τμημάτων, στις πολλαπλές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και μετέφεραν την πλήρη αντίθεση των συναδέλφων στα σχέδια του Υπουργείου για το Νέο Λύκειο.
Στην τελική ψηφοφορία υπερψηφίστηκαν:
Tο πλαίσιο αιτημάτων και το πολιτικό σκεπτικό της εισήγησης της ΟΛΜΕ (ΥΠΕΡ 41 ΕΛΜΕ, ΚΑΤΑ 25 ΕΛΜΕ, ΛΕΥΚΟ 5 ΕΛΜΕ) και το πρόγραμμα δράσης εκτός από την εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργία (ΥΠΕΡ 41 ΕΛΜΕ, ΚΑΤΑ 26 ΕΛΜΕ, ΛΕΥΚΟ 4 ΕΛΜΕ).
Η πρόταση της απεργίας δεν υπερψηφίστηκε (ΥΠΕΡ 36 ΕΛΜΕ, ΚΑΤΑ 25 ΕΛΜΕ, ΛΕΥΚΟ 10 ΕΛΜΕ), καθώς για να εγκριθεί απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των ΕΛΜΕ και των ψήφων.

Πρόγραμμα δράσης:
1. Περιοδείες των μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ στα σχολεία.
2. Διοργάνωση μεσημεριανών συλλαλητηρίων το 2ο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου σε Αθήνα, Θεσ/νίκη και μεγάλες πόλεις, με στάση εργασίας για το σύνολο των αιτημάτων μας και για το Λύκειο που διεκδικούμε.
3. Οργάνωση 3-4 περιφερειακών συσκέψεων (πχ Αν. Μακεδονία – Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, νησιά) με θέμα το Λύκειο.
4. Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 13 Οκτωβρίου (σε Υπουργείο, Περιφέρειες, Δ.Δ.Ε.), για να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι:
Όσες ΕΛΜΕ καταψήφισαν την εξουσιοδότηση της 24ωρης απεργίας, εάν υπάρξει αιφνιδιασμός (;) από τη μεριά του Υπουργείου με νομοθετικές πρωτοβουλίες (πχ Λύκειο – αξιολόγηση), είχαν προτάσεις για πολύμορφο, οργανωμένο, αποφασιστικό αγώνα, που θα απαντά στη μεγάλη επίθεση που δέχεται ο κλάδος, αλλά και ο κάθε εργαζόμενος (π.χ. κήρυξη απεργίας συγκεκριμένη ημέρα τον Οκτώβρη και νέες Γ.Σ. για τη συνέχεια και την κλιμάκωση).
Οι μεγάλες μειώσεις στους μισθούς μας, το πάγωμα (για πόσο ακόμη άραγε;) των κλιμακίων, η αβάσταχτη φορολογία, το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, η ελαστική εργασία που έχει καθιερωθεί και αντικαθιστά πλέον τη μόνιμη δουλειά, οι εικόνες ντροπής των αναπληρωτών στα νησιά, τα εργασιακά μας δικαιώματα που πλήττονται, η υποχρηματοδότηση των σχολείων, το κλείσιμο σχολείων και τμημάτων, η εισήγηση του ΙΕΠ για νομοθετική ρύθμιση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας που τινάζει στον αέρα τα πτυχία των Πανεπιστημίων και τα κατοχυρωμένα επιστημονικά και επαγγελματικά δικαιώματα που γνωρίζαμε ως τώρα, τα σχέδια για το Νέο Λύκειο που έχουν μοναδικό στόχο την επιπλέον μείωση του προσωπικού, την ενοποίηση των γνωστικών αντικειμένων και των ειδικοτήτων, θίγοντας ταυτόχρονα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ΔΕΝ μπορούν να απαντηθούν με μία 24ωρη εξουσιοδοτημένη απεργία που θα γίνει αν «αιφνιδιαστικά» κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Λύκειο!
Δεν υπάρχει κανένας αιφνιδιασμός. Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ ασκούν πολύ συγκεκριμένη πολιτική και ο ΟΟΣΑ καταθέτει πολύ συγκεκριμένες εκθέσεις για την ελληνική εκπαίδευση. Αν δεν ενεργοποιηθούμε άμεσα και συλλογικά με συγκεκριμένο και κλιμακούμενο προγραμματισμό δράσεων είναι βέβαιο ότι το δωρεάν δημόσιο σχολείο θα χωρά όλο και λιγότερους εκπαιδευτικούς και μαθητές. Θα το επιτρέψουμε;
Σε τοπικό επίπεδο ξεκινάμε καμπάνια ενημέρωσης - εκδηλώσεις για το «Νέο Λύκειο» και συναντήσεις με τις Ενώσεις Γονέων, ώστε να οργανώσουμε από κοινού τις δράσεις μας, με δεδομένο ότι η ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                        Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.