Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΡΙΤΗ 5/12-ΑΔΕΙΕΣ


Ορεστιάδα  3 - 12 - 2017



Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι:
Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 5/12/2017 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας 9.00-13.00. Η προσφορά σας θα βοηθήσει, ώστε να ενισχυθεί η τράπεζα αίματος του σωματείου μας, η οποία μπορεί να καλύψει τα μέλη της ΕΛΜΕ και τις οικογένειές τους σε περίπτωση ανάγκης.
Παραθέτουμε τη σχετική νομοθεσία που ορίζει με σαφήνεια τις αιμοδοτικές άδειες που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί:
(Φ.43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ σε συνδυασμό με την παρ. 5 του άρθρου 50 του Υ.Κ.).
Μόνιμοι εκπαιδευτικοί
Οι εκπαιδευτικοί που ανταποκρίνονται σε πρόσκληση από υπηρεσία αιμοληψίας για κάλυψη έκτακτης ανάγκης, καθώς και αυτοί που προσέρχονται σε οποιοδήποτε κέντρο αιμοληψίας από δική τους πρωτοβουλία, δικαιούνται ειδική άδεια απουσίας, με πλήρεις αποδοχές, δύο (2) ημερών. Οι δύο αυτές μέρες άδειας χορηγούνται πέραν της ημέρας αιμοδοσίας και μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με το χρόνο της αιμοδοσίας ή οποτεδήποτε μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος. Σημειώνεται ότι η άδεια αυτή χορηγείται και στην περίπτωση λήψης αιμοπεταλίων.
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Σύμφωνα με την αρ. Φ.43/67822/Δ1/5-5-2014 εγκύκλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ οι εθελοντές αιμοδότες δικαιούται να απουσιάσουν από το σχολείο τους πέρα της ημέρας αιμοδοσίας, δύο (2) επί πλέον ημέρες, οι οποίες μπορούν να ληφθούν είτε συνεχόμενα με την ημέρα αιμοδοσίας είτε οποτεδήποτε μέσα στο χρονικό διάστημα τους σύμβασής τους.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

  Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.