Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΕΤΑΡΤΗ 10/01/2018



                                                                                  Ορεστιάδα 07 - 01 - 2018
                           Αρ. πρωτ.: 03


ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/01/2018

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και πολλά χαμόγελα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πιστή στην τήρηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων, προχωρά άμεσα μέσα στον Γενάρη στην ψήφιση των σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης και του αντιαπεργιακού νόμου. Ταυτόχρονα υπόσχεται για μια ακόμη φορά την έξοδο από τα μνημόνια, ενώ έχει υπογράψει καθεστώς επιτροπείας και ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060!

Όσον αφορά την εκπαίδευση έρχεται να προσθέσει στις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής στο σχολείο για 30 ώρες, την έναρξη ενός νέου κύκλου συγχωνεύσεων των σχολείων, την επαναφορά της αυτοαξιολόγησης και «αυτονομίας» των σχολικών μονάδων, το «Νέο λύκειο», τις ηλεκτρονικές εγγραφές κλπ.

Προκειμένου ο κλάδος να αποφασίσει για το πώς θα αντιπαρατεθεί στη νέα αυτή επίθεση, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης Προέδρων το Σάββατο 13/1/2018 στην Αθήνα. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου σε έκτακτη Γ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας την Τετάρτη 10 Γενάρη στις 5μμ.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

·                     αύξηση των δαπανών για την Παιδεία –Υγεία και Πρόνοια.

·                     τo δικαίωμά μας στη μόνιμη δουλειά, τη μονιμοποίηση των  αναπληρωτών, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας.
·                     να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς του υπουργείου για το Νέο Λύκειο που θα οδηγήσουν σε απολύσεις αναπληρωτών, νέα πλεονάσματα εκπαιδευτικών και θα μετατρέψουν το σχολείο σε εξεταστική αρένα.

·                     καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολικής μονάδας.

·                     την επαναφορά του διδακτικού μας ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την τιμωρητική υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο.

·                     αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να ζούμε με αξιοπρέπεια, άμεσο ξεπάγωμα των μισθολογικών μας κλιμακίων.

·                     να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια των τραπεζών και των διεθνών αρπακτικών. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς.

·                     να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων.

·                     να μην περάσει η εφαρμογή της «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων.
·                     το δικαίωμά μας στην απεργία που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

·                     να  ανατραπεί συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει αποφάσεις σε αγωνιστική - απεργιακή κατεύθυνση διαχωρίζοντας την θέση της από την αδράνεια και συνενοχή των ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ.

Η συμμετοχή όλων μας στη Γενική Συνέλευση είναι επιτακτική, γιατί η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και τα χρονικά περιθώρια ασφυκτικά!

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.