Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!


Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές των δανειστών τα τελευταία 8 χρόνια, συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας που αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου, καθώς έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εδώ και 7 χρόνια,  είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Η αντοχή και η ανοχή μας τέλειωσαν!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά στην εβδομάδα δράσης (23/02-2/03) για τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς  των αναπληρωτών. Με αφετηρία την

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 13.30

δίνουμε δυναμικά το "παρών" στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Για το σκοπό αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00-14.00


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • ·         Κατάργηση του ν. 3848


  • ·         Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.


  • ·         Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.


Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και

 σταθερή εργασία!

Στην κινητοποίηση καλούν τα σωματεία:

ΕΛΜΕ Α΄ ΕΒΡΟΥ, ΕΛΜΕ Β΄ ΕΒΡΟΥ, ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ, ΕΛΜΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΛΜΕ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΕΛΜΕ ΔΡΑΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.