Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Έκτακτη Γ.Σ. Τρίτη 6 Μαρτίου για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων


Ορεστιάδα 03- 03 - 2018

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ!
H ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ!

Χαιρετίζουμε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια που πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 2 Μάρτη στην Αθήνα στο Υπουργείο Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη και στις μεγάλες πόλεις ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και των μηδενικών διορισμών, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ με κυρίαρχα αιτήματα τους μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και την εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων. Η Β ΕΛΜΕ Έβρου συμμετείχε δυναμικά με δικό της αγωνιστικό μπλοκ στη μαχητική συγκέντρωση της Θεσ/νίκης.
Τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσές μας που ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της χώρας για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία δεν περίμεναν οι εκπρόσωποι του Υπουργείου, αλλά τα ΜΑΤ! Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν εδώ και χρόνια το δημόσιο σχολείο ήταν η χρήση χημικών, οι προπηλακισμοί, η βία και η καταστολή!
Καταδικάζουμε απερίφραστα την πολιτική του αυταρχισμού και της βίας και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η χθεσινή μέρα ήταν μόνο η αρχή!
Εικόνες σαν κι αυτή του τραυματισμένου συναδέλφου μας την Παρασκευή έξω από το Υπουργείο, καθώς κι αυτές των αναπληρωτών συναδέλφων μας να κοιμούνται στις παραλίες των νησιών το Σεπτέμβρη, δείχνουν ξεκάθαρα το πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους δασκάλους των παιδιών μας!
Εκπροσωπώντας τους δεκάδες αναπληρωτές που εργάζονται στο Β. Έβρο φέτος (το 25% των μελών μας), αλλά και με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης απέναντι σε εκατοντάδες συναδέλφους και συναδέλφισσές μας που έρχονται όλα τα τελευταία χρόνια να καλύψουν τα τεράστια κενά στα σχολεία μας, εγκαταλείποντας ταυτόχρονα τα σπίτια και τις οικογένειές τους, προχωράμε ακόμη πιο αποφασιστικά σε κλιμάκωση του αγώνα κατά της αδιοριστίας μέχρι τη νίκη!
Στο πλαίσιο αυτό:
·         Καλούμε τα μέλη του σωματείου μας σε έκτακτη Γ.Σ. την Τρίτη 6 Μαρτίου στις 5.30 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, προκειμένου να αποφασίσουμε την περαιτέρω οργάνωση και δράση μας.
·         Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Συνέλευσης Αγώνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών μέσα στο Υπουργείο Παιδείας για αγωνιστική κλιμάκωση με νέο Πανελλαδικό συλλαλητήριο και απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη Παρασκευή 9 Μάρτη.
·         Kαλούμε το Δ.Σ. της Ομοσπονδία μας να αποφασίσει άμεσα απεργιακή κινητοποίηση και Πανελλαδική πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο Υπoυργείο Παιδείας την Παρασκευή 9 Μάρτη.


Η αντοχή και η ανοχή μας ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!
Η απάντηση στο Υπουργείο θα δοθεί με τους συλλογικούς ανυποχώρητους αγώνες μας!

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ!


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.