Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: Έκτακτη Γ.Σ. αναπληρωτών



Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.




Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Ευχόμαστε καλή και αγωνιστική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Οι πρώτες ημέρες του 2019 βρίσκουν την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό. Το υπουργείο Παιδείας με διαδικασίες εξπρές -μία ημέρα πριν κλείσουν τα σχολεία- εμφάνισε το νομοσχέδιο που αφορά στο νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών εκπαιδευτικών, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων! Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα οι διατάξεις του νέου συστήματος διορισμών θα κατατεθούν στο Σχέδιο Νόμου για τα Πανεπιστήμια που θα συζητηθεί αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου στη Βουλή και η ψήφισή του προγραμματίζεται για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου!!!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με βάση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ακολουθεί τη λογική του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου,ακυρώνει τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτάαπαξιώνει την προϋπηρεσία χρόνων η οποία δεν οδηγεί στο μόνιμο διορισμό, αλλά μοριοδοτείται και καταδικάζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς σε ένα συνεχές κυνήγι «προσόντων», προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι μόνο το μόνιμο διορισμό τους, αλλά και την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές! Η ευθύνη της ανεργίας μετατίθεται στους εργαζόμενους που δεν «κατάφεραν» να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί και «επαρκείς», ώστε να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας!

Κάθε διετία, ο ΑΣΕΠ θα προσδιορίζει τους νέους πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών, με βάση την ατομική ικανότητα στη συγκέντρωση ακαδημαϊκών μορίων και προσόντων. Η διαδικασία αυτή τελικά θα αφορά την πρόσληψη ευέλικτων ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών που θα κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι πιο «άξιος» να εργαστεί με σύμβαση ορισμένων μηνών!

Πρόκειται για μία σκληρή αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην απόλυση πολλούς συναδέλφους μας και δείχνει ξεκάθαρα ότι ο επόμενος στόχος είναι οι μόνιμοι.

Το υπουργείο επιδίδεται σε ένα εμπόριο ελπίδας, αφού όλοι οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα έχουν μία θέση στους λεγόμενους «αξιολογικούς πίνακες», μόνο που στην ουσία τους οι πίνακες αυτοί θα είναι πίνακες ανακυκλωμένης ανεργίας!

Πάγια θέση μας την οποία έχουμε εκφράσει επανειλημμένα για το ζήτημα αυτό είναι η άμεση μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το χρόνο κτήσης πτυχίου, ώστε να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά σε Γενική και Ειδική Αγωγή.

Τη θέση μας αυτή υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και δηλώνουμε ρητά πως το προσοντολόγιο της ανεργίας ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές/ες  σε έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 5μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, προκειμένου να οργανώσουμε τις δράσεις μας. Για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έχει ήδη κηρυχτεί απεργία και πανελλαδικές κινητοποιήσεις για την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ζητούμε από την ΟΛΜΕ να καλέσει ΤΩΡΑ τον κλάδο σε έκτακτες Γ.Σ., Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 12 Ιανουαρίου και να καλύψει τα έξοδα μετάβασης ΟΛΩΝ των αναπληρωτών στην Αθήνα την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, πιθανή ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου! 

Είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να συσπειρωθούμε στα σωματεία μας και να αγωνιστούμε συλλογικά για το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!!!

 Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.