Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ Υ.Σ.

 


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                              Ν.Ορεστιάδα 02- 01 – 2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                       Αρ. Πρωτ. : 41

e-mail :b.elme.evrou@gmail.com                                          

blog:http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, ύστερα από τις παράνομες και παράτυπες εκλογές - παρωδία στις 7/11/2020

 

Παρά το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα πέτυχε μεγάλη νίκη ενάντια στον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και στον αυταρχισμό που επεδίωξε να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με τις ηλεκτρονικές ψευδοεκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020, με το συντριπτικό ποσοστό του 93% της αποχής από τις διαδικασίες – παρωδία, η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων.

Προχωρά, έτσι, στην ανακήρυξη των «εκλεγμένων» στα υπηρεσιακά συμβούλια και ταυτόχρονα με το άρθρο 123 του ν.4763/2020 θεσμοθετεί με πραξικοπηματικό τρόπο την αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων (σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο) από διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών διορισμένους από το αρμόδιο, κατά περίπτωση, όργανο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα απαντά ξανά αποφασιστικά και δυναμικά. Εκλεγμένοι αιρετοί δεν υπάρχουν, με αυτή την πλήρως απονομιμοποιημένη διαδικασία.

 

Στη βάση της απόφασης 30/11/2020 της ΟΛΜΕ με την οποία:

« 1. Καλεί σε παραίτηση όλες και όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου. Εκείνοι οι ελάχιστοι συνάδελφοι που ενδεχομένως δεν το πράξουν, δεν θα τύχουν καμίας αναγνώρισης και νομιμοποίησης από τον κλάδο. Θα εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και θα αποτελούν για τον κλάδο «ξένο σώμα».

2. Ζητάει την παράταση της θητείας των εκλεγμένων από τον κλάδο αιρετών, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές με όρους που να διασφαλίζουν την ταυτοπρόσωπη παρουσία των εκπαιδευτικών».

 

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ:

·         Καλεί τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους (οι παραιτήσεις όλων των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων κατατίθεται στις τοπικές ΕΛΜΕ για το ΠΥΣΔΕ και στην ΟΛΜΕ για ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ) για να κατατεθούν συντεταγμένα στη Διοίκηση.

·         Καταγγέλλει την ενέργεια του Υπουργείου για ορισμό δοτών «εκπροσώπων» με το άρθρο 123 του N. 4763/2020.

·         Καλεί σε μη αποδοχή ορισμού - παραίτηση όποιων εκπαιδευτικών ορισθούν, καθώς και των ήδη διορισμένων μελών. Τα παράνομα αυτά υπηρεσιακά συμβούλια δεν μπορούν ούτε πρέπει να λειτουργήσουν.

 

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ απαιτεί:

·         Συνολική απόσυρση του ν. 4763/2020 για την επαγγελματική εκπαίδευση και του σχετικού άρθρου 123.

·         Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική ΥΑ (Φ.350/52/139940), όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

·         Παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή τη διεξαγωγή της δια ζώσης εκλογικής διαδικασίας.

 

Ο κλάδος και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα θα απομονώσουν δοτούς και εγκάθετους κάθε λογής.

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γιαννάτου Κική                                        Γεωργουσίδου Μαρία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.