Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2021-22

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                           Ν.Ορεστιάδα 30/ 08 /2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                        Αρ. πρωτ.: 64

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:  1. ΟΛΜΕ

2. ΠΔΕ ΑΜΘ

3. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ

 

Θέμα: << Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων! >>

ΝΑΙ στον εμβολιασμό, ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ευχόμαστε σε όλους καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη, ενότητα και αλληλεγγύη!

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχ. έτους 2021-22, οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί στο χώρο της Παιδείας για την προφύλαξη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, αποδεικνύονται για δεύτερη συνεχή χρονιά ανύπαρκτοι. Η πολιτική ηγεσία επιμένει να μην μειώνει τον αριθμό των μαθητών στις αίθουσες και να μην προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν. Αρνείται τη διενέργεια δωρεάν μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα με την αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ και ανακοινώνει προκλητικά δραματικές μειώσεις καθαριστριών στα σχολεία! Είναι η όψη της ίδιας εγκληματικής πολιτικής που αρνείται πεισματικά να ενισχύσει ουσιαστικά και ολόπλευρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αφήνοντας την υγεία του λαού εκτεθειμένη απέναντι στην πανδημία. Μια τέτοια κατάσταση είναι πιθανό να μας φέρει αντιμέτωπους με νέα κατασταλτικά περιοριστικά μέτρα και λουκέτα σε σχολεία, όπως άλλωστε «ψιθυρίζουν» κυβερνητικοί παράγοντες.

Η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις ευθύνες της στο μέτωπο της πανδημίας που οδήγησαν τη χώρα σε εκατόμβες νεκρών, τοποθετώντας την σε μια από τις χειρότερες θέσεις παγκοσμίως, ασκεί μια διχαστική και αυταρχική πολιτική με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενοχοποιώντας τους εργαζόμενους και ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις. Στην εκπαίδευση απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να είναι εμβολιασμένοι ή να διενεργούν με δικά τους έξοδα δύο τεστ την εβδομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, την περικοπή του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Τα εμβόλια αναμφίβολα αποτελούν όπλα στη μάχη κατά της πανδημίας, αλλά δίχως την ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς, νοσοκομεία, ΜΕΘ, χωρίς ουσιαστική πρωτοβάθμια υγεία και δίχως τη μαζική διενέργεια δωρεάν τεστ στον πληθυσμό, η αντιμετώπισή της καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη για το λαό. Η πολιτική «αντιμετώπιση» της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε είναι η καλλιέργεια του φόβου και της τρομοκρατίας και η ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού με το διαχωρισμό των πολιτών σε «εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους»! Η λογική αυτή λειαίνει το έδαφος για την ανάπτυξη συντηρητικών και σκοταδιστικών αντιλήψεων και ρευμάτων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούμε ενωμένοι για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων! Να διεκδικήσουμε ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία και την υγεία!

Απαιτούμε

·         15 παιδιά στις αίθουσες – προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες – επιπλέον προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων εδώ και τώρα!

·         Μαζικά επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

·         Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ), καθολική δυνατότητα εμβολιασμού! Όχι στην υποχρεωτικότητα!

·         Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

 

Η ΟΛΜΕ οφείλει να πάρει ξεκάθαρα θέση άμεσα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας, του διχασμού και της αναστολής εργασίας.

 

το Δ.Σ. της  Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.