Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. 22/09/21.

 


Η έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, η οποία έγινε σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στον αύλειο χώρο του 1ου Γ/σίου – 1ου ΓΕΛ Ορεστιάδας, με ώρα έναρξης 17.00, αποφάσισε ομόφωνα για τα παρακάτω:


Αιτήματα

·         ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Με 15 μαθητές κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα, αύξηση των κονδυλίων για την κάλυψη των έκτακτων αναγκών στην εκπαίδευση. Καμιά μονιμοποίηση και νομιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης. Κατάργηση της ΠΝΠ για εξ αποστάσεως διδασκαλία.

·         Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό – ΟΧΙ στην υποχρεωτικότητα και τις απολύσεις! Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (γιατροί, ΜΕΘ, νοσοκομεία κλπ). Όλοι μαζί θα υπερασπίσουμε κάθε συνάδελφο που θα βρεθεί μπροστά στο φάσμα της απόλυσης ή της στέρησης μισθού.

·         Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων που επιβλήθηκαν ως τώρα για το Δημόσιο Σχολείο. Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών, σχολείων και σχολών δεν θα περάσει! Όχι στην ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, μαθητών που φέρνει η εξωτερική και εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων.

·         Κατάργηση ΤΩΡΑ της ΕΒΕ στα γενικά και ειδικά μαθήματα. Να καλυφθούν τώρα όλες οι κενές θέσεις των Πανεπιστημίων. Αύξηση των εισακτέων. Η Τράπεζα θεμάτων στα Λύκεια θα μείνει στα χαρτιά. Καμιά σκέψη για πανελλαδικές εξετάσεις PISA στην Στ΄ δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου.

·         Όχι στο νέο αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων με τους εσωτερικούς κανονισμούς, τον πανοπτικό έλεγχο, την κατάργηση της στοιχειώδους δημοκρατίας και παιδαγωγικής ελευθερίας των Σ/Δ. Καμιά περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών.

·         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Δουλειά με όλα τα εργασιακά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Μαζικοί διορισμοί τώρα με βάση και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (μείωση αριθμού μαθητών, όρια συνταξιοδότησης, ωράριο εργαστηρίων κλπ). Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση το πτυχίο και προϋπηρεσία! Κατάργηση του προσοντολόγιου! Κατάργηση όλων των νέων μορφών ελαστικής εργασίας! Επαναφορά του ωραρίου. Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου με εργασία εκτός σχολικού ωραρίου (επιμορφώσεις, συνεδριάσεις, εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ)

·         Να καταργηθεί το αντεργατικό έκτρωμα «Χατζηδάκη»!

·         Ανασυγκρότηση της ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών ελλειμμάτων των παιδιών από την τηλεκπαίδευση. Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των παιδιών με ενισχυτική διδασκαλία σε κάθε σχολείο.

·         Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ποιοτική, δημοκρατική εκπαίδευση όλων των παιδιών!

·         Αύξηση των δαπανών τώρα στην Δημόσια Εκπαίδευση! Δεν είμαστε επαίτες χορηγών και εισπράκτορες αντίτιμου στα σχολεία!


Πρόγραμμα Δράσης


1.           Προχωράμε σε 24ωρη απεργία  και κλιμακώνουμε με νέες Γ/Σ και Γ/Σ προέδρων στη λογική του παρατεταμένου και πολύμορφου αγώνα.

2.   Επικαιροποιούμε και διευρύνουμε την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης – ατομικής αξιολόγησης συμπεριλαμβάνοντας τον ν.4832/2021. Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υλοποίησή της. 

Υπογραμμίζουμε ότι:


  • Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ, ή λευκή, ή αφανής απεργία, είναι νόμιμη μορφή απεργιακής κινητοποίησης. Αυτό έχει κριθεί τελεσίδικα από τα Δικαστήρια της Χώρας (ad hoc Εφ. Αθηνών 4843/2014, Μ.Π. Αθηνών 2395/2014, κ.ά.) αλλά και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
  • Η άσκηση ενός νόμiμου δικαιώματος, όπως η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗδεν μπορεί να ερμηνευτεί ως πειθαρχικό παράπτωμα ή να συνδεθεί έμμεσα ή άμεσα με την επιβολή οποιουδήποτε δυσμενούς διοικητικού ή άλλη μορφής μέτρου εις βάρος του υπαλλήλου.
  • Διοικητικά όργανα, τα οποία τυχόν ήθελε επιχειρήσουν να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες από το άρθρο 56 του ν.4823/2021 συνέπειες, εις βάρος απεργών υπαλλήλων, υπέχουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, ιδίως δε για παράβαση καθήκοντος, αφού κατά την άσκηση των καθηκόντων τους επιχειρούν να εμποδίσουν την άσκηση ενός νομίμου δικαιώματος και την ίδια στιγμή, παραβιάζουν τις απορρέουσες από το άρθρο 22 του Συντάγματος και από το άρθρο 23 παρ.1 σε συνδυασμό προς το άρθρο 14 παρ.2 του ν.1264/1982 απορρέουσες υποχρεώσεις τους.

3.                   Κανένας συνάδελφος/ισσα να μην αποδεχτεί τον ρόλο μέντορα, συμβούλου τάξης κλπ. Οι συνάδελφοι να απέχουν από τις συνεδριάσεις αυτές των Σ/Δ. Είναι μέρος της δημιουργίας του μηχανισμού αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης. Επιδιώκουμε να συνεδριάσουν οι Σ/Δ και να κάνουν σαφές πως δεν γίνονται αποδεκτές οι υπερεξουσίες των Δ/ντων, απαιτώντας τη συλλογική παιδαγωγική ευθύνη για τη λειτουργία και τα ζητήματα του σχολείου.

4.                   Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει εκ νέου απεργία – αποχή από την Σύγχρονη Εξ ΑΕ και την ζωντανή αναμετάδοση.

5.                   Καμπάνια ενημέρωσης γονέων, μαθητών (συσκέψεις – επιστολές) για το τοπίο που διαμορφώνεται στη δημόσια εκπαίδευση. Κοινές πρωτοβουλίες.

6.                   Απόφαση για Συντονισμό μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών για κινητοποίηση που να απαιτεί  την κατάργηση της ΕΒΕ και να καλυφθούν τώρα όλες οι κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια.

7.                   Ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών σωματείων. Κοινή δράση με ΔΟΕ και ΣΕΠΕ


Εξουσιοδοτείται ο εκπρόσωπος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στη Γ.Σ. των ΕΛΜΕ να παρουσιάσει και να υποστηρίξει τα παραπάνω, συνδιαμορφώνοντας με τους υπολοίπους συναδέλφους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, πλαίσιο ψηφισμάτων, προτάσεων και διεκδικήσεων συναφούς αγωνιστικού χαρακτήρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.