Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 11:00 Π.Μ. ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ . ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡ
ΟΥ
                                                     Ν.Ορεστιάδα 12/ 04 /2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                    Αρ. πρωτ.: 23

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mailb.elme.evrou@gmail.com

bloghttp://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ:  1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2. ΟΛΜΕ

3. ΥΠΑΙΘ

 

Καλούμε στην κινητοποίηση – συγκέντρωση διαμαρτυρίας των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών!

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 11:00 ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ!

 

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ:

1.                  α. Στηρίζει και προσυπογράφει το ΔΙΚΑΙΟ αίτημα των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να μειωθεί ο υποχρεωτικός χρόνος παραμονής στην περιοχή πρώτης τοποθέτησης σε 1 έτος. Το αίτημα αυτό καταθέτουν προς το Υπουργείο Παιδείας χιλιάδες συνάδελφοι νεοδιόριστοι που αντιμετωπίζουν εξαιρετικά σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα λόγω της σχετικής ρύθμισης. Το αίτημα των 3000 οικογενειών, των 32 ερωτήσεων στη Βουλή, και των 60 και πλέον σωματείων, δεν έχει βρει ανταπόκριση ακόμη από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει επισημάνει σε παλαιότερες σχετικές αποφάσεις, ότι η υποχρεωτική παραμονή των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών για 2 χρόνια στην θέση τοποθέτησής τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς αυτούς, τους εξουθενώνει, τους εξαναγκάζει σε απομάκρυνση από τις οικογένειές τους, σε συναισθηματική φόρτιση και οικονομική εξαθλίωση, τους στερεί αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, χωρίς να προσφέρει τίποτα απολύτως στη δημόσια εκπαίδευση.

Με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των σχολικών μονάδων ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας έχουν διαθέσιμα οργανικά κενά για τις περισσότερες ειδικότητες, ζητούμε τη μείωση του χρόνου υποχρεωτικής παραμονής στην θέση τοποθέτησης από δύο (2) σχολικά έτη σε ένα (1), όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, απαιτούμε να τους δοθεί το δικαίωμα να αιτηθούν μετάθεση την τρέχουσα σχολική χρονιά.

 

β. Επίσης σύμφωνα με την περ. α της παρ. 5 του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (13Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 42 του ν. 4722/2020 (Α΄ 177 ), οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Ε.Α.Ε. προκειμένου να μετατεθούν σε σχολικές μονάδες της γενικής εκπαίδευσης οφείλουν να υπηρετήσουν σε σχολικές μονάδες Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών. Ζητούμε τη μείωση του παραπάνω χρονικού διαστήματος από πέντε (5) έτη σε δύο(2) έτη.

 

2.                  Καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να ικανοποιήσει τα παραπάνω λογικά και δίκαια αυτά αιτήματα και να μη κωφεύει στις κραυγές αγωνίας των χιλιάδων συναδέλφων που μετά από τόσα χρόνια αναπλήρωσης, καλούνται για μια ακόμα φορά να ανέβουν τον δικό τους Γολγοθά.

 

3.                  Καλεί την Ο.Λ.Μ.Ε. και τις Ε.Λ.Μ.Ε. όλης της χώρας να κλιμακώσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘ.

 

Στηρίζουμε τον αγώνα των νεοδιόριστων συναδέλφων

Όλοι και όλες Δευτέρα 18/04 - 11:00 στο ΥΠΑΙΘ

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                   Κασάπης Αθανάσιος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.