Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: η κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται!

 


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                             Ν.Ορεστιάδα 22- 08 – 2022

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                       Αρ. Πρωτ. : 37

e-mail :b.elme.evrou@gmail.com                                          

blog:http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΘΕΜΑ: Νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: η κοροϊδία του ΥΠΑΙΘ συνεχίζεται!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Ως Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, θέλουμε να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που διορίστηκαν μόνιμα στη δημόσια εκπαίδευση. Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα όσους έρχονται στον Έβρο. Δεν ξεχνάμε ότι οι διορισμοί αυτοί όπως και οι περυσινοί και της Ειδ. Αγωγής το 2020, αποτελούν προϊόν ενός πολυετούς αγώνα του κινήματος της εκπαίδευσης και δεν οφείλονται σε κανένα υπουργό και σε καμία κυβέρνηση. Στις επάλξεις αυτού του αγώνα, που εκδηλώθηκε με διάφορες μορφές: απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ, καταλήψεις του υπουργείου παιδείας, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής τόσο της τωρινής κυβέρνησης ΝΔ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ήταν πάντοτε η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ.

Πρέπει να τονίσουμε όμως ότι ο αριθμός των διορισμών είναι πολύ μικρός σε σχέση με τα πραγματικά κενά της Εκπαίδευσης, στα οποία εργάζονται «μόνιμοι» αναπληρωτές. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για μαζικούς μόνιμους διορισμούς/διορισμό όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία, για κατάργηση του άδικου, αντιδραστικού και αντιεκπαιδευτικού προσοντολογίου και εξάλειψη κάθε σκέψης ή πρόθεσης από το ΥΠΑΙΘ, για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ είναι επίσης στην προμετωπίδα του αγώνα για την κατάργηση και ενός άλλου άδικου κι αντιεκπαιδευτικού μέτρου: τη διετή υποχρεωτική παραμονή των νεοδιορισθέντων συναδέλφων στον τόπο διορισμού τους. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού το ΥΠΑΙΘ, αποδεικνύει συνεχώς στην πράξη την αναλγησία του και την τιμωρητική διάθεση που επιφυλάσσει για τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ως αναπληρωτές «όργωσαν» όλη την Ελλάδα για να καλύψουν τις μεγάλες εκπαιδευτικές ανάγκες. Καθολική είναι η απαίτηση για άμεση κατάργηση αυτής της τιμωρητικής διάταξης που δημιουργεί ανασφάλεια και επιπλέον οικογενειακές δυσκολίες στους νεοδιορισθέντες συναδέλφους, αλλά το ΥΠΑΙΘ προς το παρόν κωφεύει.

Το ΥΠΑΙΘ εμπαίζει για μια ακόμη χρονιά τους αναπληρωτές συναδέλφους. Τους υποχρέωσε να υποβάλουν αιτήσεις χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη ενημέρωση για τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά στη Γενική και Ειδική Αγωγή. Η πίεση δε προς τις ΠΔΕ και ΔΔΕ για αποστολή όσο το δυνατόν μικρότερου αριθμού κενών είναι συνεχής. Ζητάμε να μην εφαρμοστεί η περυσινή «κρυφή» οδηγία του υπουργείου σχετικά με τα εμφανιζόμενα κενά και τον τρόπο τοποθέτησης των συναδέλφων αναπληρωτών σε αυτά ( δήλωση κενών ίσο σε αριθμό με τους προσληφθέντες αναπληρωτές και όχι όλα τα κενά), διότι οδήγησε σε πλήρη αδιαφάνεια, παραβίαση της αντικειμενικότητας και στρέβλωση στη διαδικασία πρόσληψης – τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών. Η θέση μας, που είναι θέση ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος είναι απλή: Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα Σχολεία σε μία φάση, ιδιαίτερη μέριμνα για τις ανάγκες στην ειδική αγωγή (σχ. νοσηλευτές - Ε.Β.Π. - παράλληλη στήριξη), τοποθέτηση των αναπληρωτών αφού ανακοινωθούν όλα τα υπάρχοντα κενά και μετά από δημοσιοποίηση του πίνακα μορίων και προτιμήσεών τους. Κατά τα άλλα, το υπουργείο επαίρεται για την ειδοποίηση των συναδέλφων «…με SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει στο Ο.Π.ΣΥ.Δ.»

Καταγγέλλουμε επίσης την κυνική αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν το ΥΠΑΙΘ, οι Περιφέρειες και οι Δήμοι το θέμα της στέγασης και της διαβίωσης των νεοδιορίστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Απ’ όλα τα σημεία της χώρας και ιδιαιτέρως από τις περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση έρχονται μηνύματα απόγνωσης από συναδέλφους, σχετικά με την εξεύρεση και εξασφάλιση στέγης. Για άλλη μια χρονιά καλούνται οι εκπαιδευτικοί, να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους!

 

Υ.Γ. Τις τελευταίες ημέρες από κάποιες ΔΔΕ διακινείται η πληροφορία ότι οι τοποθετήσεις των νεοδιορίστων εκπαιδευτικών θα γίνουν με προτεραιότητα την κάλυψη των κενών στα ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ, ανεξάρτητα από τις αιτήσεις προτιμήσεων των συναδέλφων. Δε γνωρίζουμε αν παρασκηνιακά (όπως το συνηθίζει άλλωστε) το ΥΠΑΙΘ έδωσε κάποια τέτοια «οδηγία» στις ΠΔΕ και ΔΔΕ. Αυτό που γνωρίζουμε καλά και απαιτούμε την ορθή εφαρμογή της, είναι η σχετική νομοθεσία, η οποία ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ τέτοια ρύθμιση! Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι ο σωστός και διαφανής τρόπος τοποθέτησης προϋποθέτει και την ανάρτηση στον ιστότοπο της κάθε ΔΔΕ, των λειτουργικών κενών και των πινάκων αιτήσεων και επιλογών των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών μαζί με τη μοριοδότησή τους.

 

Καλούμε τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους και συναδέλφισσες, να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας, ώστε να ενταχθούν με τον καλύτερο τρόπο στη συλλογική ζωή και να έχουν πλήρη ενημέρωση, για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για την διεύρυνση και ενίσχυση των συλλογικών διαδικασιών, για το ζωντάνεμα της αντίστασης σε κάθε σύλλογο διδασκόντων, ώστε να ορθώσουμε ένα τείχος αντίστασης και ανατροπής απέναντι στην κοινωνική βαρβαρότητα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τον Σεπτέμβρη να δώσουμε ξανά τη μάχη όπως κάθε χρόνο για το σχολείο που θέλουμε, κόντρα στο σχολείο που μας ετοιμάζουν, το σχολείο της αγοράς, της κατηγοριοποίησης, της αξιολόγησης και της υποταγής, το σχολείο - επιχείρηση.

 

Απαιτούμε:

 

Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!

Κατάργηση του προσοντολογίου του νόμου Γαβρόγλου και των απολύσεων! Καμία σκέψη για διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Κατάργηση της ελαστικής εργασίας και της επισφάλειας. Εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια!

Δωρεάν στέγη, σίτιση και μετακινήσεις σε όλους τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές των νησιωτικών, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών!

Κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους.

Πλήρη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.

 

Για το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                      Βούλκος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.