Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 05/09 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ













Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 5 Σεπτεμβρίου, στις 7μμ, στο πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη.

 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΒΡΟΥ: Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 5 Σεπτέμβριου, στις 7μμ, στο πάρκο Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη. (agonsysp.blogspot.com)

Αλεξανδρούπολη: Συλλαλητήριο για τις καταστροφικές πυρκαγιές


Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και Γ.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΕΒΡΟΥ.

Αγαπητοί φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες!

Οι σκέψεις μας είναι διαρκώς στους συμπατριώτες μας κατοίκους του ν.Έβρου αλλά και όλων των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας, που βίωσαν και βιώνουν μια απίστευτη καταστροφή από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.  Eκφράζουμε επίσης τη βαθιά θλίψη και οδύνη μας για τα θύματα της πυρκαγιάς στον Έβρο, τα θύματα τα οποία δεν τα θυμούνται εκεί κάτω στην Αθήνα.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν συνέπειες που θα συνεχίζονται για πολλά χρόνια στο μέλλον. 
Αποδείχτηκε πέραν όλων των άλλων, ότι ο Έβρος "ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ".
Ασφαλώς η πολιτική του κέρδους, η πολιτική της διάλυσης του δημοσίου τομέα, η πολιτική της διάλυσης ό,τι κοινωφελούς υπάρχει στον τόπο μας, είναι υπεύθυνη για όλες τις καταστροφές και για την παρούσα που βιώνουμε. 

Αλλά θυμόμαστε όλοι ότι στις  7 Ιουλίου ο Μητσοτάκης διεμήνυε ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη για τις δασικές πυρκαγιές, ιδίως σε μέσα και στον τομέα του συντονισμού. Θα νικούσε ακόμα και την κλιματική αλλαγή, όπως έλεγε! Μετά ήρθε η Ρόδος, η Δαδιά, η Αλεξ/πολη, η Πάρνηθα και πάλι η Δαδιά και κατακάηκαν τα πάντα.

Ά, δεν ξέρω αν είδατε, ήρθε κι ο Κικίλιας στον Έβρο. την 9η μέρα. Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι γιατί πέταξε με το ελικόπτερο πάνω από τα καμένα, από τα ενεργά μέτωπα των πυρκαγιών κι έφυγε. Ακόμα κι ως θεατές είναι κυνικοί και εξοργιστικοί.
Σε όποιο μέρος της πατρίδας μας κι αν πάμε, θα συναντήσουμε τα ίδια: εγκατάλειψη κι ανυπαρξία του κράτους.
Τη μέγιστη ευθύνη φέρει το ΥΠΟτελικό κράτος των Μητσοτάκηδων (και όλων αυτών που συναινούν στις ασχήμιες της Ε.Ε.) που αντιμετωπίζει τις δασικές πυρκαγιές ως ευκαιρία ανάλωσης ευρωπρογραμμάτων. Αλλά τελικά αγαπητοί φίλοι και ο κάθε εμπλεκόμενος που δέχεται τους όρους αυτούς χωρίς να βγάλει άχνα, είναι οργανικό μέρος του ίδιου αντικοινωνικού και πατριδοφάγου συστήματος. Και ομιλώ σαφώς για τα περιφερειακά γιουσουφάκια και για τα αθηναϊκά, πολιτικά (δήθεν αντιπολιτευόμενα) σκουπίδια.

Προφανώς και υιοθετούμε ως Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, άλλωστε γι' αυτό και στηρίζουμε τις προτάσεις που προηγουμένως διάβασε η συναγωνίστρια. Έχουμε να κάνουμε και κάποιες άλλες προτάσεις


1. Tην Παρασκευή που θα έρθει ο πρωθυπουργός, ο δήθεν πρωθυπουργός, στην Αλεξ/πολη, όλοι ξανά παλλαϊκό συλλαλητήριο , όλος ο Έβρος κι όλη η Ροδόπη εδώ! 

2. Το Σάββατο  που θα μιλήσει στη  ΔΕΘ, που θα είναι όλοι εκεί, που θα περιμένουν τις προτάσεις για την οικονομία,  εμείς αντί να πάμε στη ΔΕΘ, τα εργατικά σωματεία, οι Σύλλογοι όλοι, παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σουφλί.  Να δείξουμε ότι δεν τους υπολογίζουμε κι ότι εδώ πρέπει να χτυπάει η καρδιά της χώρας μας. Εδώ που είναι η καταστροφή των πάντων. 

Και κάποιες άλλες σκέψεις:
Τουλάχιστον να μας πούνε, να δεσμευτούνε (κι ούτε αυτό το κάνουν)!

Α. Όλες οι καμένες εκτάσεις ανακηρύσσονται αναδασωτέες και για τα επόμενα 30 χρόνια καμιά εργασία, επέμβαση, παρέμβαση πλην δράσεων δασοπροστασίας και υποβοήθησης της φυσικής αναδάσωσης δεν θα επιτραπεί.
Β. Η κατασκευή των κορμοδεμάτων και κορμοφραγμάτων να ξεκινήσει άμεσα.
Γ. Κανείς φορέας, πλήν των κατά τόπους Δασαρχείων δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα στα καμένα δάση.
Δ. Ρητά, κατηγορηματικά και απαγορευτικά, δεν επιτρέπεται σε κανένα σημείο των καμένων δασών αλλά και όλης της προστατευόμενης περιοχής, η εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
Ε. Καμιά "εθνικής ή ..."οικονομικής" σημασίας δραστηριότητα να μην αναπτυχθεί στις καμένες εκτάσεις.

Και κάτι άλλο να θυμίσουμε !

Επειδή μας ανακοίνωσαν ότι εκείνος ο ανεκδιήγητος Αμυράς, θα έρθει για να γίνει συντονιστής εδώ , της αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων, να θυμηθούμε ότι ο Αμυράς ήταν αυτός που στις 07 12 21 υπέγραψε τα παρακάτω:
Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/116475/4303 (3) Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92). Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2021 Ο Υφυπουργός ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 23 Δεκεμβρίου 2021 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 6191

όπως κι άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα.

Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92).
2 Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92).
3 Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ.  1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92).
4 Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου Αγράφων και Μετεώρων» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92).
5 Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ.  1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92).
6 Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92).
7 Κατάργηση του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης» και ενσωμάτωση αυτού στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), σύμφωνα με την παρ.  1 του άρθρου 43 του ν. 4685/2020 (Α’ 92)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.