Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 3 - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ Γ.Σ. 19/10/23

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                               Ν.Ορεστιάδα 19/ 10 /2023

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                Αρ. πρωτ.: 37

68200 Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

e-mail: b.elme.evrou@gmail.com

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

 

ΠΡΟΣ:

Σχ. μονάδες Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 

ΚΟΙΝ: 1. Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

 2. ΔΔΕ ΕΒΡΟΥ

 3. Π.Δ.Ε. Α.Μ.Θ.

 4. Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

 5. ΟΛΜΕ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 3

1.   Έκτακτη Γ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

2.   Ανασύνθεση Δ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

3.   Έκδοση ανακοινώσεων

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

1.        Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/10 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ν.Ορεστιάδος έκτακτη Γ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Δεν υπήρξε απαρτία και συνεπώς οι αποφάσεις ελήφθησαν από το Δ.Σ. με διευρυμένη σύνθεση. Συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα και εκδίδονται οι σχετικές ανακοινώσεις αποφάσεων:

α. Γενικά θέματα – αιτήματα – εισήγηση προς την Γ.Σ. Προέδρων ΟΛΜΕ της 21/10/23 στην Αθήνα.

β. Έπικαιροποίηση αποφάσεων για «αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση», από Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και ΟΛΜΕ.

γ. Έκδοση ψηφίσματος για την παλαιστινιακή αντίσταση.

δ. Πρόταση ψηφίσματος για τις διώξεις των εκπαιδευτικών.

Για τα γ,δ εκδίδονται ξεχωριστές ανακοινώσεις.

α. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΑΙΤΗΜΑΤΑ - ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Γ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΟΛΜΕ ΤΗΣ 21/10/23 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Συμπληρώνονται 3 μήνες από τις εκλογές και έχει γίνει σαφές τι σημαίνει η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. και ποιοι είναι οι στόχοι της. Η ακρίβεια και οι συνεχείς ανατιμήσεις στα είδη λαϊκής κατανάλωσης κάνουν πολύ δύσκολη τη διαβίωση των λαϊκών νοικοκυριών και με τον πληθωρισμό να μην υποχωρεί, οδηγούν τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση!

Η ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, η πλήρης εγκατάλειψή τους και η παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα, έγινε φανερή στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες με την καταστροφή της φύσης και της λαϊκής περιουσίας, καθώς και την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., της ΕΕ, και του κεφαλαίου, βάζει πάνω από όλα το κέρδος των λίγων, δε μετράει η ζωή των πολλών. Η «ανάπτυξη» τους, η λεηλασία φύσης και ανθρώπων, σκορπά φτώχεια και θάνατο.

Η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση απογειώνει την εργοδοτική αυθαιρεσία και προχωρεί σε νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και τα σωματεία, με νέο αντεργατικό νόμο σύγχρονης σκλαβιάς (6ημερη εργασία, 13ωρη απασχόληση, συμβάσεις μηδενικού ωραρίου, ποινικοποίηση με φυλάκιση και πρόστιμο για περιφρούρηση απεργίας). Οι 800.000 πλειστηριασμοί και οι υπέρογκες αυξήσεις των ενοικίων απειλούν τη λαϊκή κατοικία. Με το νέο  μισθολόγιο των Δ.Υ. και τις αυξήσεις - κοροϊδία, από 40-50 ευρώ, δηλ. 1,5 ευρώ τη μέρα κατά μέσο όρο από 1-1-2024 (Υ.Ε στα 656 ευρώ και Π.Ε 873 καθαρά), επιχειρεί να «ξεμπερδεύει» οριστικά με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για ουσιαστικές αυξήσεις.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στην εκπαίδευση ζούμε τη νέα αντιεκπαιδευτική επέλαση. Η κυβέρνηση, εναρμονιζόμενη με την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και τις επιταγές του κεφαλαίου, επιδιώκει να επιβάλει μια πολιτική που στόχο έχει την αλλαγή του DNA του δημόσιου σχολείου, να εισάγει στη λειτουργία του ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να διαμορφώσει ένα καθεστώς απόλυτου ελέγχου της παιδαγωγικής λειτουργίας και σταδιακής κατάργησης των παιδαγωγικών ελευθεριών, πράγμα που θα οδηγήσει στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας των εκπαιδευτικών. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες έγνοιες της είναι η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρά τη συνταγματική απαγόρευση. Οι προγραμματικές δηλώσεις Πιερρακάκη στη Βουλή, οι δηλώσεις Μητσοτάκη και κυβερνητικών στελεχών και η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αποτυπώνουν ότι το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της Κεραμέως και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι στην ημερήσια διάταξη.

Για την κυβέρνηση, οι εμβληματικές προτεραιότητες, με ενιαίο χαρακτήρα για όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι οι ακόλουθες: Συνέχιση της αξιολόγησης, σχολείων και εκπαιδευτικών. Ελεύθερη επιλογή σχολείου, για να κατηγοριοποιήσει (μέσω της αξιολόγησης) τα σχολεία σε «καλά» σχολεία για τους λίγους και υποβαθμισμένα σχολεία για τους πολλούς. Διαγωνισμός ΑΣΕΠ για νέες προσλήψεις εκπαιδευτικών (διορισμοί, αναπληρωτές). Εθνικό απολυτήριο με υπολογισμό των βαθμών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με Τράπεζα Θεμάτων και συνυπολογισμός του, μαζί με την ΕΒΕ, για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Νέα νομοσχέδια για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και κατάρτιση και την ειδική αγωγή. Η ψηφιοποίηση, η χρήση νέων τεχνολογιών και συσκευών, η ρομποτική, η τεχνητή νοημοσύνη, επανέρχονται διαρκώς, για όλες τις βαθμίδες, όχι σαν εποπτικά μέσα, αλλά σαν περιεχόμενο της εκπαίδευσης με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ολοκληρωμένης γνώσης. Παράκαμψη άρθρου 16 για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Μείωση της χρηματοδότησης των σχολείων (πρόσφατη άλλωστε και η κατάργηση με νόμο των σχολικών επιτροπών…) και του προϋπολογισμού για παιδεία.

Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει προσπάθεια επιβολής ενός αυταρχικού πλαισίου και τρομοκράτησης, μέσω των πειθαρχικών διώξεων, των εκπαιδευτικών που αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης η οποία απαξιώνει και διαλύει και τη δημόσια εκπαίδευση.

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς διαψεύδεται η πλειοδοσία δηλώσεων της κυβέρνησης και των επιτελείων τους περί ομαλής έναρξης των σχολείων. Το ΥΠΑΙΘΑ αφήνει ακάλυπτα δεκάδες χιλιάδες κενά σε όλη την χώρα με αποτέλεσμα χιλιάδες χαμένες ώρες διδασκαλίας για τους μαθητές. Δεν δεσμεύεται ότι στη Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα καλύψει όλα τα κενά και σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης. Η πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση, αφήνει τα σχολεία χωρίς το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, οδηγεί στο απαράδεκτο καθεστώς των προσλήψεων κατά δόσεις - φάσεις, υποβαθμίζει περαιτέρω την εκπαιδευτική διαδικασία, απαξιώνει την εργασία των εκπαιδευτικών, χτυπά τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των παιδιών.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες μας οφείλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Να απαντήσουμε επιθετικά και συνολικά με ενιαίο, συνεκτικό, αγωνιστικό πρόγραμμα πάλης και υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης και των δικαιωμάτων μας, για την προώθηση των διεκδικήσεων του κλάδου, με κοινό πανεκπαιδευτικό αγωνιστικό βηματισμό.

Θέτουμε τα ακόλουθα αιτήματα αιχμής:

 

·           Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Κάλυψη όλων των απωλειών των μνημονίων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας, για ζωή με αξιοπρέπεια. Συνεχής αύξηση - αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων με βάση τον τιμάριθμο. 1200 ευρώ καθαρά πρώτος μισθός στους νεοδιόριστους και αντίστοιχες αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή. Να αποδοθεί το κλεμμένο Μ.Κ. του 2016-2017.

·           Άμεση λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ηλ. ρεύματος και των καυσίμων (με επιβολή πλαφόν στις τιμές ) και σε όλα τα βασικά αγαθά με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Κατάργηση του “χρηματιστηρίου ενέργειας” και των ρητρών αναπροσαρμογής. – όχι στους πλειστηριασμούς και τις διακοπές ηλ.ρεύματος, νερού και διαγραφή των χρεών των ευάλωτων νοικοκυριών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις - δημόσια αγαθά η ενέργεια, το νερό κλπ.

·           Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών - αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Έκτακτες επιχορηγήσεις για τα ταμεία. Πλήρης σύνταξη με 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας, ίση με τον καταληκτικό μισθό. Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας και του χρόνου σπουδών, χωρίς εξαγορά. Να σταματήσει το απαξιωτικό καθεστώς των «έναντι» στις συντάξεις. Διπλασιασμός του εφάπαξ.

·           Αύξηση δαπανών για τη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, καθολική ασφάλιση και κοινωνικά αγαθά αντί για πληρωμή του δημόσιου χρέους, επιδοτήσεις τραπεζών, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και voucher της ντροπής.

·           Μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους/ες – όχι στην ελαστική εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Μόνιμες προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες.

·       Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών/ μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Κατάργηση του απαράδεκτου θεσμού των ΑΜΩ και κάθε μορφής ευέλικτης απασχόλησης. Πλήρης εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων συναδέλφων. Όχι στο προσοντολόγιο και σε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

·           Άμεση χρηματοδότηση και διάθεση εκτάκτων κονδυλίων στα σχολεία ώστε να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις λειτουργία τους, που δημιουργεί το κύμα αυξήσεων στην ενέργεια.

·           Λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης της διαβίωσης των αναπληρωτών και των νεοδιορίστων συναδέλφων. Οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.

·           Ουσιαστική αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υπηρεσιακές υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κ.λπ.) και διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση.

·           Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου Κεραμέως (ν.4692/20, 4713/20, 4763/20, 4777/21, 4823/21 κλπ).

·           Όχι στο νέο σχολείο – εξεταστικό κέντρο. Να καταργηθούν ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων, PISA. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τους μέντορες, ενδοσχολικούς συντονιστές και εκπαιδευτικούς ομίλους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο δημόσιο σχολείο. Επανασχεδιασμός της ύλης και των διδακτικών στόχων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για την κάλυψη των μορφωτικών κενών των μαθητών μας, εξαιτίας της τηλεκπαίδευσης στην εποχή της πανδημίας.

·           Άμεση έναρξη της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια και επαναλειτουργία της Π.Δ.Σ. σε όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ.

·           Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων. Αναβάθμιση του ΠΣΔ και των τεχνολογικών υποδομών των σχολείων, διακοπή της σύμβασης με την cisco και προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.

·           Αναμόρφωση των ωρολογίων προγραμμάτων που οδήγησαν στον αφανισμό ολόκληρων επιστημονικών πεδίων δηλαδή των Κοινωνικών Επιστημών και της Καλλιτεχνικής Παιδείας και άμεση επαναφορά της Κοινωνιολογίας.

·           Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 ισχύοντα!

·           Κατάργηση της διετούς υποχρεωτικής παραμονής των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών στον τόπο διορισμού τους. Ακώλυτη μονιμοποίηση των νεοδιορίστων συναδέλφων (από το 2020 ), (κατάργηση του ν.4823/2021).

·           Πλήρης διαφάνεια και αντικειμενικότητα στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών όλων των κατηγοριών, με δημοσιοποίηση όλων των κενών.

·           Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές. Καμία συγχώνευση, κατάργηση τμημάτων.

·           Επαναφορά του επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους στην Ειδική Αγωγή.

·           Όχι στις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων στα σχολεία (ωράριο, εφημερίες, αναπληρώσεις, κ.ά.)

·           Να σταματήσουν οι ταχύρυθμες τηλεπιμορφώσεις - διαλέξεις. Ζητούμε ουσιαστική ετήσια επιμόρφωση πανεπιστημιακού επιπέδου (με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα), για όλους.

·           Πάγια θέση και διεκδίκηση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ότι: o αριθμός των μαθητών στα τμήματα δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 20 για τα τμήματα των Γυμνασίων και της γενικής παιδείας των Λυκείων, τους 15 στις κατευθύνσεις και τους 10 για τα εργαστήρια.

·           Κατάργηση της ισοτιμίας κολλεγίων - ΑΕΙ.

·           Κήρυξη απεργίας – αποχής από την αντιδραστική «αξιολόγηση - αυτοαξιολόγηση» που επιβάλλει το ΥΠΑΙΘ.

·           Κήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε άσκηση καθηκόντων και ρόλους μέντορα και ενδοσχολικού συντονιστή.

·                     Ζητούμε από την ΟΛΜΕ να απαιτήσει αναλυτική ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘ για τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί σχετικά με το πρόγραμμα «αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης».

·           Κάτω όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι! Αγωνιζόμαστε για πραγματικά Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια εκπαίδευση.

·           Περιφρουρούμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, την διαδήλωση και την απεργία. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των αντεργατικών εκτρωμάτων «Χατζηδάκη», «Γεωργιάδη».

·           Ανατροπή της πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΟΟΣΑ – Κεφαλαίου.

 

Καλούμε τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων να υιοθετήσει το παραπάνω πλαίσιο αιτημάτων, να προασπίσει τα σωματεία και τις αγωνιστικές παραδόσεις τους!

Εξουσιοδοτείται ο εκπρόσωπος της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ στη Γ.Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ να παρουσιάσει και να υποστηρίξει τα παραπάνω, καθώς και όλα τα ψηφίσματα που αποφασίστηκαν, συνδιαμορφώνοντας με τους υπολοίπους συναδέλφους εκπροσώπους των ΕΛΜΕ, πλαίσιο απεργιακών κινητοποιήσεων, ψηφισμάτων, προτάσεων και διεκδικήσεων συναφούς αγωνιστικού χαρακτήρα.

Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ 19/10/2023

β. Έπικαιροποίηση αποφάσεων για «αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση», από Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και ΟΛΜΕ.

1.                  Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι:

α. βρίσκεται σε ισχύ η από 27/09/ 2022 απόφαση του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ για προκήρυξη απεργίας – αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Την απόφαση μπορείτε να αναγνώσετε στο https://b-elme-evrou.blogspot.com/2022/10/0228-09-22.html, τμήμα 1Α. (Εξώδικη γνωστοποίηση προς τις αρμόδιες αρχές με το υπ’ αριθμ. 51/04 10 22 έγγραφο). Στη δημοσίευση επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή.

β. βρίσκεται σε ισχύ η από 27/09/ 2022 απόφαση του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ για προκήρυξη απεργίας – αποχής από 1) τα καθήκοντα του «Ενδοσχολικού Συντονιστή» και 2) από κάθε καθήκον, που σχετίζεται με τον ορισμό «Παιδαγωγικού Συμβούλου - Μέντορα». Την απόφαση μπορείτε να αναγνώσετε στο https://b-elme-evrou.blogspot.com/2022/10/0228-09-22.html, τμήμα 1Β. (Εξώδικη γνωστοποίηση προς τις αρμόδιες αρχές με το υπ’ αριθμ. 50/04 10 22 έγγραφο). Στη δημοσίευση επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή.

γ. βρίσκεται σε ισχύ η από 11/02/ 2023 απόφαση της Γ.Σ. των Προέδρων ΕΛΜΕ όλης της χώρας για προκήρυξη απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση (αφορά νεοδιορίστους συναδέλφους του 2020, 2021, 2022 και 2023). Τα σχετικά με την απόφαση αυτή μπορείτε να αναγνώσετε στα:

ΟΛΜΕ. Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ (11/02/23)

https://b-elme-evrou.blogspot.com/2023/02/110223.html

Ενέργειες υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων για την αποτροπή της υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης

https://b-elme-evrou.blogspot.com/2023/02/blog-post.html

ΟΛΜΕ. 13-03-2023: Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για την απεργία - αποχή

https://b-elme-evrou.blogspot.com/2023/03/13-03-2023.html

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΔΕ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ - "ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ" – ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

https://b-elme-evrou.blogspot.com/2023/03/blog-post.html

ΟΛΜΕ. Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της ατομικής αξιολόγησης

https://b-elme-evrou.blogspot.com/2023/09/blog-post_69.html

το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ έχει ήδη προκηρύξει στάσεις εργασίας από την από την Δευτέρα 02/10 έως και την Τρίτη 31/10/2023 και θα συνεχίζει να προκηρύσσει στάσεις εργασίας για όσο διάστημα διαρκούν αυτές οι διαδικασίες. Στη δημοσίευση επισυνάπτεται η δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή από συγκεκριμένες ενέργειες, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια (όλως ενδεικτικώς Δ.Εφ. 486/1995 κ.α.) και συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας και δεν επιφέρει καμία μισθολογική μείωση.

2.    Ενημερώνουμε για τη νέα σύνθεση του Δ.Σ της Β΄ ΕΛΜΕ:

α. Στις 25/09/2023 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου με θέμα την ανασύνθεση του Δ.Σ., εξ αιτίας της αποχώρησης του μέλους του Δ.Σ συν. Μπράχου Κων/νου, ο οποίος προσελήφθη ως αναπληρωτής εκπ/κός στα σχολεία της Α ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 01/12/2022, στο Δ.Σ. εισέρχεται με βάση τη σειρά εκλογής:

ο συν. Βενετίδης Κων/νος

β. Ομοίως στις 10/10/2023 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου με θέμα την ανασύνθεση του Δ.Σ., εξ αιτίας της αποχώρησης του μέλους του Δ.Σ συν. Αρβανίτη Λευτέρη, ο οποίος προσελήφθη ως αναπληρωτής εκπ/κός στα σχολεία του ν. Ευβοίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στις 01/12/2022, στο Δ.Σ. εισέρχεται με βάση τη σειρά εκλογής:

η συν. Χατζηπεντίδου Χριστίνα

Στους συναδέλφους Αρβανίτη Λευτέρη και Μπράχο Κων/νο, ευχόμαστε δύναμη και υγεία, ώστε να συνεχίσουν να υπηρετούν το Δημόσιο Σχολείο από το νέο τους μετερίζι. Επίσης καλό διορισμό, αφού είναι αναπληρωτές.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κουσινίδης Χαρίλαος (Χάρης)

3ο Γ/ΣΙΟ ΟΡ/ΔΑΣ

κινητό: 6937032925 και 6944838869

e-mail: xkousini@gmail.com, xkousini@sch.gr

f.b.: Χαρίλαος Κουσινίδης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γεωργουσίδου Μαρία

2Ο Γ/ΣΙΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

κινητό: 6944307824

e-mail: geomaria@sch.gr

f.b.: Μαρία Γεωργουσίδου (georgousidou)

Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Βούλκος Χρήστος

2ο ΕΣΠ. ΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ - Γ/ΣΙΟ ΡΙΖΙΩΝ

κινητό: 6978097670

e-mail: chrisvoulkos@gmail.com

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κατσαρού Χρυσούλα

ΓΕΛ Ν.ΒΥΣΣΑΣ – Γ/ΣΙΟ Ν.ΒΥΣΣΑΣ – Γ/ΣΙΟ ΡΙΖΙΩΝ

 κινητό: 6979554175

e-mail: chrisοulakatsarou73@gmail.com

ΤΑΜΙΑΣ

Δεμερδεσλής Γιώργος

ΕΣΠ. ΓΕΛ Ν.ΟΡ/ΔΑΣ

κινητό: 6937271637

e-mail: gdemeragon08@gmail.com

f.b.: George Demer

ΜΕΛΗ

Χατζηπεντίδου Χριστίνα

ΕΠΑΛ ΔΙΔ/ΧΟΥ

κινητό: 6977889568

e-mail: christyepal@yahoo.gr

Βενετίδης Κων/νος

1οΕΠΑΛ ΟΡ/ΔΑΣ

κινητό: 6946336128

e-mail: kvenet66@gmail.com

f.b.: Κωστας Βενετίδης

 

Οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη, στα γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ και ώρα 18.00. Κάθε Τρίτη επίσης και από τις 17.30 έως και 20.00, τα γραφεία θα είναι ανοιχτά για συζήτηση και ενημέρωση των μελών του σωματείου μας. Τα μέλη του Δ.Σ. πραγματοποιούν συχνές επισκέψεις σε όλες τις σχολικές μας μονάδες για συνδικαλιστική ενημέρωση και αντιμετώπιση των ποικίλων προβλημάτων που δημιουργούνται καθημερινώς.

Για το Δ.Σ.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ Β ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Κουσινίδης Χαρίλαος                                Βούλκος Χρήστο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.