Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

 


Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ                                                                                           Ορεστιάδα 5/ 02 /2024

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                       Αρ. πρωτ.: 13


ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

Συνάδελφοι/ισσες. Με οδηγίες “άνωθεν” πιθανόν, ορισμένοι “αξιολογητές” διευθυντές, και σύμβουλοι, πρωταγωνιστώντας άρχισαν ήδη τα κόλπα και την τρομοκρατία. Καλούν ακόμα και συναδέλφους που έχουν δηλώσει απεργία αποχή να υπογράψουν πρακτικό, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα για την ατομική αξιολόγηση και στο οποίο αξιολογητής και αξιολογούμενος συμφωνούν(!!) για την παρατήρηση δύο μαθημάτων, ενώ προσθέτουν στο τέλος ότι ο συνάδελφος δηλώνει απεργία αποχή. Προσπαθούν  να δημιουργήσουν σύγχυση ή τρόμο ή και τα δύο, αφού ανακοινώνουν ότι το πρακτικό θα κατατεθεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Συνάδελφοι/ισσες, δεν υπογράφουμε κανένα παρόμοιο πρακτικό ή κείμενο διευθυντών-αξιολογητών. Η απεργία αποχή μάς καλύπτει από  κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης που προηγείται της παρακολούθησης του μαθήματος στην τάξη,  το όποιο πρακτικό «συμφωνίας», την ανάρτηση στοιχείων στην ειδική πλατφόρμα, την αυτοαξιολόγηση κτλ.

Ακολουθούμε τα βήματα που απέστειλε η ΟΛΜΕ. Είμαστε με τον κλάδο μας και την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023). Οι διευθυντές με τη στάση τους θα βρίσκονται ή με τον κλάδο ή απέναντί του στον ρόλο του αξιολογητή.

Απαντάμε συλλογικά, ακολουθούμε τις αποφάσεις και τις οδηγίες των σωματείων μας, υπογράφουμε όλες/όλοι τη δήλωση της ΟΛΜΕ. Συζητάμε με κάθε συνάδελφο που διστάζει, εξηγούμε ότι η στάση του δεν είναι ατομικό ζήτημα, αλλά αφορά όλους μας, τον καλούμε να σεβαστεί την πλειοψηφία που έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζει για τον κλάδο. Σας καλούμε να ενημερώνετε αμέσως το ΔΣ της ΕΛΜΕ για ενέργειες που στρέφονται κατά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας ή για άσκηση πιέσεων.

Για τους διευθυντές/ντριες. Οι διευθυντές/ντριες, που καλούνται να αξιολογήσουν στο στάδιο Α2, οφείλουν να απαντούν στο ενημερωτικό έγγραφο οδηγιών που τους αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, με βάση και τις οδηγίες της ΟΛΜΕ ως εξής: 

"Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αρίθμ. .... αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας" και εάν τους ζητηθεί, στέλνουν αντίγραφο της δήλωσης


Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.