Τετάρτη 11 Ιουνίου 2003

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 11


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 11 - 6 - 2003
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 25520-24361

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 11


Θέματα :
1.    Οι αυξήσεις λόγω της εισοδηματικής πολιτικής και τα 176 Ευρώ
2.    Ενιαίος πίνακας αναπληρωτών και δυσπρόσιτα
3.    Τα μαγειρέματα στο ΚΥΣΔΕ
4.    Τα λάθη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
5.    Εθελοντική αιμοδοσία

1.     Ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις λόγω της εισοδηματικής πολιτικής για το 2003. Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα πάρουν αυξήσεις από 38 έως 46 Ευρώ (προ φόρου). Οι καθηγητές όμως θα πάρουν μόνο από 24 έως 30 Ευρώ (προ φόρου) ανάλογα με το κλιμάκιο. Κι αυτό γιατί στην ίδια εγκύκλιο του υφ. Οικονομικών διευκρινίζεται ότι για τους εκπαιδευτικούς που ΔΕΝ λαμβάνουν το ειδικό επίδομα των 176 Ευρώ, θα γίνουν οι αντίστοιχες κρατήσεις από το Κίνητρο Απόδοσης. Και δεν θα λαμβάνουμε λοιπόν το επίδομα, που το παίρνουν όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι υπάλληλοι και θα μας φορολογούν γι αυτό. Η καταβολή των κρατήσεων μάλιστα, ξεκινάει από τώρα με αναδρομική ισχύ από 1-1-03 παρ όλο που δεν έχει ψηφιστεί σχετικό νομοσχέδιο. Ο εμπαιγμός στο αποκορύφωμα!!. Συνάδελφοι είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ είναι διατεθειμένη να μας δώσει τα 176 Ευρώ, και είναι ακόμη πιο προφανές ότι πρέπει να αντιδράσουμε αγωνιστικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
2.     Το άρθρο 8 της 34497/Δ2/3-4-2002 Υ.Α. προέβλεπε την διπλάσια μοριοδότηση όσων αναπληρωτών υπηρετούν σε δυσπρόσιτα σχολεία. Πλην όμως ούτε ξεχωριστοί πίνακες καταρτίστηκαν, ούτε οι ενδιαφερόμενοι ενημερώθηκαν, οπότε και η τοποθέτηση των αναπληρωτών από τα ΠΥΣΔΕ έγινε χωρίς να συνυπολογισθεί η παράμετρος αυτή.
Ο Ενιαίος πίνακας είναι και συγχρόνως πίνακας μονίμων διορισμών, επομένως η σύνταξη του πρέπει να γίνει ΜΕ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΡΟΠΟ. Γι αυτό ζητάμε: Για φέτος, επειδή δεν συντάχθηκαν ξεχωριστοί πίνακες, να ΜΗΝ διπλασιαστούν τα μόρια, όσων αναπληρωτών εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία.
3.     Φέτος η διοργάνωση των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια έγινε με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, του Γεν. Γραμματέα και της Διοίκησης. Αποτέλεσμα : η ανακήρυξη των αιρετών για ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ έγινε στις 21/4/03 (με ενάμιση μήνα καθυστέρηση) ενώ για τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ έγινε πραξικόπημα και μετά από ένσταση ανακηρύχτηκε ο δεύτερος κατά σειρά εκλογής Νικηφόρος αντί του κανονικά εκλεγέντος Σακαλίδη.
Καταγγέλλουμε την μεθόδευση των αποτελεσμάτων για το ΚΥΣΔΕ και δηλώνουμε ότι το μόνο νόμιμο αποτέλεσμα είναι αυτό που κατέγραψαν οι εφορευτικές επιτροπές.
4.     Αρκετά ήταν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με υπαιτιότητα της ΚΕΕΛ (Φυσική, Λατινικά, Ιστορία με αποκορύφωμα τα Μαθηματικά). Σε άλλα μαθήματα η ΚΕΕΛ αντέδρασε άμεσα, στα Μαθηματικά όμως υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης και μετάθεσης των ευθυνών στους καθηγητές που «δεν κατάλαβαν » το θέμα, η οποία δυστυχώς υιοθετήθηκε από μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου.
Η εκπαιδευτική κοινότητα διαμαρτύρεται έντονα για την κατάσταση αυτή που πλήττει κυρίως την αξιοπιστία του θεσμού των Πανελλαδικών Εξετάσεων και περιμένει τώρα που τελείωσαν οι εξετάσεις, την ανάληψη ευθυνών από εκείνους που το οφείλουν. Δυστυχώς όμως έχουμε συνηθίσει για την μεν επιτυχία να ερίζουν πολλοί για τα δε λάθη, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, να μην αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες του.
5.     Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη να καθιερώσει την 13η Απριλίου κάθε έτους, ως ημέρα αιμοδοσίας των καθηγητών. Στα πλαίσια της υλοποίησης της απόφασης αυτής θα δημιουργηθεί πανελλαδικό δίκτυο αιμοδοτών – μελών των ΕΛΜΕ. Για φέτος ειδικά, η πρώτη αιμοδοσία θα γίνει την ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΗ 2003. Δυστυχώς αφ ενός τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για να γίνει ο συντονισμός, αφ ετέρου την περίοδο εκείνη θα γίνει προγραμματισμένη αιμοδοσία στα πλαίσια των Ορεστείων. Όσοι όμως επιθυμούν μπορούν στις 24 Ιουνίου ή άλλη ημερομηνία να δώσουν αίμα για την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ (η οποία είναι στη διαδικασία σύστασης) ή για την Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών της ΟΛΜΕ. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα στον Αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Λαυκίδη Απόστολο (τηλ. Σχολείου 25560-31586). Θα επανέλθουμε αναλυτικά για το θέμα αυτό την νέα σχολική χρονιά.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δεμερδεσλής Γιώργος                                                             Δερμεντζοπούλου Έλση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.