Πέμπτη 28 Αυγούστου 2003

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 12


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                Ορεστιάδα 28 - 8 - 2003
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 25520-24361

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο 12


Θέματα :
1.    Ενημέρωση από ΟΛΜΕ
2.    Νέο Μισθολόγιο
3.    Αλλαγή μέλους Δ.Σ.
4.    Υποδοχή νεοδιόριστων
                                              
Στη χώρα μου είμαι σε χώρα μακρινή
γελάω κλαίγοντας, χωρίς ελπίδα περιμένω
διασκεδάζω
χωρίς ευχαρίστηση καμιά
είμαι δυνατός κι όμως δύναμη δεν έχω,
ούτ΄ εξουσία
τίποτε δεν μου ανήκει
:
η αβεβαιότητα είναι η μόνη μου περιουσία.
Francois Villon, Ballade


Συνάδελφοι
Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά, καλωσορίζουμε τους νεοδιόριστους και αναπληρωτές συναδέλφους και σας ενημερώνουμε ότι:
1.          Στις αρχαιρεσίες του 11ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ ψήφισαν 407 αντιπρόσωποι και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 406. Οι ψήφοι κατανεμήθηκαν ως εξής: ΠΑΣΚ 131 ψήφοι και 4 έδρες, ΔΑΚΕ 106 και 3 έδρες, Συνεργασία 86 ψήφους και 2 έδρες, ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 41 ψήφοι και 1 έδρα, Παρεμβάσεις 37 ψήφοι και 1 έδρα, Εκπαιδευτική Αναγέννηση 5 ψήφοι.
   Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. είναι : Πρόεδρος: Αντ. Αντωνάκος (ΔΑΚΕ), Αντιπρόεδρος: Θ. Κοτσιφάκης (Συνεργασία), Γεν. Γραμματέας : Γρ. Καλομοίρης (Συνεργασία), Ταμίας : Δ. Γιώργας (ΔΑΚΕ), Οργανωτικός Γραμματέας : Θ. Τσιριγώτης (Παρεμβάσεις), Μέλη : οι Κ. Μανιάτης, Κ. Μπόικος, Κ. Γιακουμάκης, Β. Λουζιώτης (ΠΑΣΚ), Θ. Καρλαύτης (ΔΑΚΕ), Σ. Σάββας (ΕΣΑΚ).
    Στο διάστημα του καλοκαιριού, τα θέματα που απασχόλησαν το νέο Δ.Σ. ήταν:        α) Κριτική στο νέο μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση, στο οποίο αναπαράγεται η πολιτική λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, διατηρούνται εκτός βασικού μισθού γενικά και ειδικά επιδόματα (κίνητρο απόδοσης, εξωδιδακτική απασχόληση), πράγμα που σημαίνει χαμηλές συντάξιμες αποδοχές, συνεχίζεται ο εμπαιγμός των εκπαιδευτικών με τη μη χορήγηση του ποσού των 176 ευρώ. Η ΟΛΜΕ στα οικονομικά αιτήματά της μεταξύ άλλων διεκδικεί : ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές μας (25%),άμεση καταβολή του επιδόματος των 176 ευρώ, άμεση καταβολή του συνόλου των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος, πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές, η κύρια σύνταξη να υπολογίζεται στο 80% του συνόλου των αποδοχών κατά το μήνα αποχώρησης του εκπαιδευτικού.
β) Με υπόμνημά της στο ΥΠΕΠΘ η ΟΛΜΕ ζήτησε 1) να γίνουν συμπληρωματικοί διορισμοί εκπαιδευτικών Β/βάθμιας, ώστε να απορροφηθούν όλοι οι εναπομείναντες, 1600 περίπου, εκπαιδευτικοί του πίνακα Α του άρθρου 138 του νόμου 2725/99, 2) να καλυφθούν όλα τα κενά διδακτικού προσωπικού που θα παραμείνουν με διορισμούς εκπαιδευτικών από τον Πίνακα Β΄ (Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών), 3) να εκδοθεί συμπληρωματική απόφαση για την πραγματοποίηση διορισμών στους κλάδους ΤΕ01 και ΔΕ01 από τους πίνακες Α΄ και Β΄ των αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα πραγματικά κενά εκπαιδευτικών των παραπάνω κλάδων, 4) για τους κλάδους ΠΕ19 και ΠΕ20 να γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, για την κάλυψη των κενών θέσεων από το 25% και από τους πίνακες Ε΄, 5) να καταργηθεί άμεσα η μεσαιωνική σύμβαση που υπογράφουν οι ωρομίσθιοι καθηγητές και να διαμορφωθεί νέα, που θα κατοχυρώνει τα εργασιακά δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους.
γ) Να μην υπολογιστεί διπλή η προϋπηρεσία αναπληρωτών σε δυσπρόσιτα σχολεία.
δ)  Ανακοίνωση για την απώλεια του εκλεχτού λογοτέχνη Αντώνη Σαμαράκη.
2.       Η κυβέρνηση Σημίτη με την ουσιαστική συναίνεση της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ, προχωρά στη θεμελίωση νέων βαθιών αντιδραστικών αλλαγών στα δημόσιο τομέα κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του «νέου μισθολογίου»
Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Οικονομικών δε μπορούν να κρύψουν τη συνεχιζόμενη λιτότητα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Την ώρα που η αγοραστική δύναμη των μισθών έχει μειωθεί πάνω από 40% την τελευταία δεκαετία ( μόνο τα τελευταία τρία η απώλεια των εισοδημάτων μας από τον τιμάριθμο ήταν 7,7%), οι αυξήσεις για το 2004 μαζί με την ωρίμανση και τον τιμάριθμο θα είναι από 3,8 έως 6%, δεν καλύπτουν δηλαδή ούτε τις απώλειες εισοδήματος που υποστήκαμε. Παράλληλα τη χρονιά που πέρασε οι εκπαιδευτικοί χορτάσαμε από υποσχέσεις όπως για το επίδομα των 176 ευρώ, το οποίο όχι μόνο δεν πήραμε αλλά πληρώνουμε και κρατήσεις γι αυτό!!
Στο πλαίσιο της αγωνιστικής απάντησης του κλάδου μας, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προγραμματίζει κύκλο ενημερωτικών συγκεντρώσεων του κλάδου και περιφερειακών συσκέψεων των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ κατά το 1ο και το 2ο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, και Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα το 3ο δεκαήμερο του ίδιου μήνα.

Όπως έχει τονιστεί επανειλημμένα, οι καθηγητές το επόμενο διάστημα θα απαιτήσουν αγωνιστικά την υλοποίηση των παραπάνω αιτημάτων τους. Αυτή η αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική δεν είναι αποδεκτή.

Αν δεν επιλυθούν τα οικονομικά αιτήματα μας, ο Σεπτέμβρης θα βρει τους καθηγητές σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
3.       Μετά την αποχώρηση από το Δ.Σ. του μέλους Οικονόμου Αθανασίας, λόγω διορισμού τη θέση της καταλαμβάνει από το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής παρέμβασης η αναπληρώτρια Γεωργουσίδου Μαρία.
4.       Φέτος οι διορισμοί που γίνανε στο Έβρο καλύψανε τα οργανικά κενά και δεν θα έχουμε τα προβλήματα των τελευταίων ετών με δυσαναπλήρωτα κενά ή με υπεραριθμίες, αν μάλιστα γίνουν έγκαιρα και οι διορισμοί των αναπληρωτών, τα σχολεία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά από τις 11 Σεπτεμβρίου.
Το Δ.Σ. θα διοργανώσει συγκέντρωση υποδοχής – ενημέρωσης για τους νεοδιόριστους , μετατιθέμενους και αναπληρωτές στην περιοχή μας την
Τρίτη 23 – 9 – 2003 και ώρα 7.00μ.μ στο 2ο Λύκειο Ορεστιάδας. Για όποιο πρόβλημα προκύψει τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τα μέλη του
του   Δ.Σ. είναι:
Πρόεδρος :  Δεμερδεσλής Γιώργος - ΤΕΕ Ορ/δας – 6937271637
Αντιπρόεδρος : Λαυκίδης Απόστολος - Γυμνάσιο Δικαίων – 6945323312
Γενικός Γραμματέας : Δερμεντζοπούλου Έλση – 6932754994
Οργανωτικός Γραμματέας : Κεραμιτσή Στέλλα -ΤΕΕ Ορ/δας – 6942064742
Κωνσταντάς Αυγουστής - 2ο Εν. Λύκειο Ορ/δας – 6977973326
Πενταφτίκης Απόστολος - ΤΕΕ Ορ/δας - 6972278948

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δεμερδεσλής Γιώργος                                                             Δερμεντζοπούλου Έλση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.