Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 2



Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 16 - 12 - 2008

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας

Τηλ.FAX: 0552-24361

e-mail : belmeebr@otenet.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 2


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει


3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 18-12-08,


(11 π.μ. - 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και 2 μ.μ. - 5 μ.μ. για την απογευματινή)


και καλεί όλους τους καθηγητές και όλες τις καθηγήτριες να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στις 12.00 μμ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις άλλες πόλεις της χώρας, προκειμένου να διεκδικήσουμε πάγια αιτήματά μας για την παιδεία και τα εργασιακά μας δικαιώματα και να καταδικάσουμε για μια ακόμη φορά την κρατική βία και τον αυταρχισμό και να απαιτήσουμε σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματά μας και τις λαϊκές ελευθερίες.


Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για:





  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τουλάχιστον, στο 5% επί του ΑΕΠ τώρα!


  • Άμεση και ουσιαστική κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΠΑΔ


  • Κατάργηση του ισχύοντος αντιασφαλιστικού - αντισυνταξιοδοτικού πλαισίου (νόμοι «Σιούφα», «Ρέππα», «Πετραλιά») και επιστροφή όλων των οφειλομένων στα ασφαλιστικά ταμεία.


  • 1400 € καθαρές αποδοχές στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό και ανάλογες αυξήσεις στα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια.


  • Ανατροπή της αντιλαϊκής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης, που ευθύνεται ακόμη και για δολοφονίες αθώων, που απαξιώνει και περιθωριοποιεί κοινωνικά τη νεολαία και σκοτώνει την ελπίδα της για ένα καλύτερο μέλλον.







ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,

ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί όλους και όλες τους καθηγητές και τις καθηγήτριες να συμμετάσχουν στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που οργανώνονται από μεταναστευτικές, αντιρατσιστικές, κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις,


την ΠΕΜΠΤΗ, 18-12-08, στις 5 μμ στη Βουλή

(και πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

και το ΣΑΒΒΑΤΟ, 20-12-08, στις 3μμ στα Προπύλαια


Μαζί με τις κοινότητες των μεταναστών, τις αντιρατσιστικές κινήσεις, τα άλλα συνδικάτα, τις πολιτικές οργανώσεις, τους κοινωνικούς φορείς και τις οργανώσεις νεολαίας, διαδηλώνουμε ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, και απαιτούμε την άμεση επίλυση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στη χώρα μας, τόσο στο θεσμικό επίπεδο όσο και στην καθημερινή τους ζωή.

Ως εκπαιδευτικοί απαιτούμε τον πλήρη σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που δεν αρκεί να διδάσκονται θεωρητικά στα σχολεία, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται, στην πράξη, από όλους και κυρίως από τα όργανα και τις υπηρεσίες της Πολιτείας. Ιδιαίτερα, απαιτούμε τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εκπαίδευση για κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, γλώσσα ή άλλα χαρακτηριστικά.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο ρατσιστικό «Σύμφωνο μετανάστευσης και Ασύλου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χαρακτηρίζει εγκληματίες του ποινικού δικαίου τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, αρνείται κάθε νέα νομιμοποίηση μεταναστών, στρατιωτικοποιεί τα σύνορα και μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα-κρατητήριο του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυθαιρεσίας, εκμετάλλευσης, εμπαιγμού και ομηρίας αυξάνονται ανησυχητικά, η παρέμβασή μας μπορεί να δώσει παντού το μήνυμα ότι οι μετανάστες δεν είναι μόνοι.

Απαιτούμε:

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ



Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΑΛΕΒΥΖΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        ΠΕΝΤΑΦΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.