Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Π.Α.Σ.Κ. Εκλογές Β' ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΄Β ΕΛΜΕ ΈΒΡΟΥ 2008


Συνάδελφοι,

απευθυνόμαστε σε όλους και ζητάμε τη δύναμή σας έτσι ώστε να φέρουμε την αλλαγή. Όλοι μαζί μπορούμε να ζωντανέψουμε ξανά την Β ΕΛΜΕ ΈΒΡΟΥ. Να της δώσουμε το κύρος, την αίγλη και την θέση που της αξίζει. Να την κάνουμε ξανά ένα ζωντανό οργανισμό όπου όλοι μας θα είμαστε συμμέτοχοι στους αγώνες, στις διεκδικήσεις, στις δραστηριότητες. Δυστυχώς τα τελευταία 11 χρόνια υπάρχει μια συνεχής φθίνουσα πορεία στην ΕΛΜΕ. Ως παράταξη αναλογιζόμαστε το μερίδιο ευθύνης μας. Το οποίο όμως είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτούς που διαχειρίζονται όλα αυτά τα χρόνια την ΕΛΜΕ και είναι συνεχώς τα ίδια πρόσωπα. Καμία καινούργια πρόταση. Καμία μορφή αγώνα. Μηδενισμός των εκδηλώσεων-συζητήσεων. Μηδενισμός Γενικών Συνελεύσεων. Μηδενισμός δραστηριοτήτων. Ελλιπής πληροφόρηση. Ανεπαρκείς επισκέψεις στα σχολεία, που περιορίζονται μόνο πριν τις εκλογικές διαδικασίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων δεν γνωρίζει φυσιογνωμικά ούτε το προεδρείο της ΕΛΜΕ.(Φυσιολογικό αφού κάποιους δεν τους έχει δει ποτέ.) Ας αναλογιστούμε τι νέο, τι καινοτόμο, ποια κατάκτηση έχει να μας επίδειξη η διοίκηση της Β ΕΛΜΕ ΈΒΡΟΥ τα τελευταία 11 χρόνια. Όλα αυτά προκαλούν δυσαρέσκεια στους συναδέλφους με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουν ενεργά ούτε στους αγώνες, ούτε στις κινητοποιήσεις.

Η Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση έχει γυρίσει σελίδα σε όλα αυτά. Στις 4 Δεκεμβρίου γυρίζουμε σελίδα και στην Β ΕΛΜΕ ΈΒΡΟΥ. Εμπνέουμε, δίνουμε όραμα, βάζουμε στόχους. Μετά από χρόνια όλες οι προοδευτικές-ριζοσπαστικές-αγωνιστικές-αριστερές δυνάμεις του Βορείου Έβρου ενώνονται ξανά για να φέρουν το συνάδελφο, το μαθητή, την παιδεία, τον συνδικαλισμό, τον Έβρο στο επίκεντρο. Ξεφεύγουμε από το συνδικαλισμό της παρέας. Βάζουμε ξανά τα προβλήματα στο τραπέζι και δεν προσπαθούμε να τα λύσουμε. Τα λύνουμε.

Ο ΈΒΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

Κίνητρα παραμονής στον ακριτικό νομό μας.




  • Διπλασιασμός του επιδόματος παραμεθορίου-ειδικών συνθηκών (κλιμακούμενη αύξηση ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού και τις ειδικές συνθήκες)


  • Άμεση αύξηση των μορίων στο νομό.(ιδιαίτερα στα απομακρυσμένα σχολεία)


  • Καταβολή επιδόματος θέρμανσης για όλους.(ανάλογα με το εισόδημα)


  • Οι αποσπώμενοι εκπαιδευτικοί να λαμβάνουν τα μόρια της θέσης στην οποία τοποθετούνται. Θεσμοθέτηση αντικειμενικού συστήματος ( μοριοδότηση ) για όλες τις αποσπάσεις.


  • Νέες σχολικές μονάδες με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.(π.χ. ΓΕΛ Διδυμοτείχου, 1ο, 3ο κ ΕΕΕΕΚ Γυμνάσιο ΟΡ/ΔΑΣ κ.α.)


  • Κίνητρα παραμονής στα περιφερειακά σχολεία ( Λάβαρα, Μεταξάδες, Βύσσα Ρύζια, Κυπρίνο, Δίκαια ) του βορείου Έβρου μαθητών και εκπαιδευτικών.


  • Κέντρο επιμόρφωσης νεοδιόριστων στο βόρειο Έβρο για όλες τις φάσεις και όλες τις ειδικότητες, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται οι συνάδελφοι να μετακινούνται στην Αλεξανδρούπολη.

ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ Β ΕΛΜΕ ΈΒΡΟΥ ΜΕ:






    • Συνεχείς επισκέψεις σε όλα τα σχολεία τουλάχιστον 1 φορά το μήνα.


    • Εκδηλώσεις-συζητήσεις-διαλέξεις σε όλες τις περιοχές του βορείου Έβρου.


    • Ενεργοποίηση συνδέσμων σε όλα τα σχολεία για άμεση ενημέρωση-πληροφόρηση.


    • Σχηματισμό ομάδων συναδέλφων με σκοπό τη δημιουργία εκθέσεων βιβλίων, αθλητικών δραστηριοτήτων, προβολών ταινιών, διοργάνωση εκδρομών κτλ.

Συνάδελφοι,
όλοι βιώνουμε ήδη μια νέα εργασιακή και κοινωνική πραγματικότητα, που συνοψίζεται ως συνεχής διεύρυνση των υφιστάμενων κοινωνικών ανισοτήτων: σκληρή και μονόπλευρη λιτότητα, κοινωνικά άδικες φορολογικές πολιτικές, εντεινόμενη εργασιακή ανασφάλεια, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση του ύψους των συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης.

Απέναντι σε όλα αυτά έχουμε μόνο μία επιλογή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Οικονομικά: 1400 € καθαρές αποδοχές στο εισαγωγικό κλιμάκιο. Άμεση καταβολή των 176 ευρώ, αναδρομικά από το 2002 σε όλους τους εκπαιδευτικούς με τόκους υπερημερίας. Αύξηση των κρατικών δαπανών για την Παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ με αναμόρφωση τώρα του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Εργασιακά: μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, διορισμό αποκλειστικά μόνιμων εκπαιδευτικών. Κατάργηση του ωρομισθίου και του αναπληρωτή με εξαίρεση τις περιπτώσεις πραγματικής αναπλήρωσης (σε αυτήν την περίπτωση πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους μήνες του χρόνου). Κατάργηση του νόμου για την επιλογή των στελεχών της εκπαίδευσης. Άμεση κατάρτιση, ψήφιση και εφαρμογή νέου νόμου, αντικειμενικού και αξιοκρατικού.

Ασφαλιστικά: Πλήρη σύνταξη με 30 χρόνια υπηρεσίας. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Ουσιαστική στήριξη στο ΤΠΔΥ και στον ΟΠΑΔ με άμεση λύση του προβλήματος χορήγησης φαρμάκων και ιατρικών επισκέψεων.

Εκπαιδευτικά: Δημόσια Εκπαίδευση πραγματικά δωρεάν σε όλες τις βαθμίδες. Άμεση καθιέρωση 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης με προοπτική το ενιαίο 12χρονο σχολείο. Μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα. Κατάργηση της βάσης του «10», που θεσμοθετήθηκε ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, που προωθεί το σχολείο της αγοράς. Κατάργηση του Νόμου 3475/06 για την ΤΕΕ και εφαρμογή της μεταβατικού χαρακτήρα πρότασης της ΟΛΜΕ σχετικά με τομείς και ειδικότητες στα ΕΠΑΛ και τη δημιουργία Μεταλυκειακού Έτους Ειδίκευσης. Καμιά κατάργηση σχολικής μονάδας. Διασφάλιση της μόνιμης εργασίας όλων των εκπαιδευτικών. ΌΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στα Κ.Ε.Σ.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Α.Σ.Κ.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ


Για ένα ταξικό
μαζικό
ενωτικό
πολιτικοποιημένο
οργανωτικά αυτόνομο
και ακηδεμόνευτο
συνδικαλιστικό κίνημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.