Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Π.Α.Σ.Κ. Αναπληρωτές - Δώρο επίδομα και αποζημίωση


Αναπληρωτές: Τι πρέπει να ξέρουν για το δώρο Χριστουγέννων, το επίδομα αδείας και την αποζημίωση





Τι λαμβάνεται υπόψη για το δώρο Χριστουγέννων των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών?
Απ: Το επίδομα Εορτών Χριστουγέννων καταβάλλεται στις 16 Δεκεμβρίου έκαστου έτους και ορίζεται ίσο με τον μηνιαίο βασικό μισθό που έχει ο υπάλληλος κατά την ημερομηνία καταβολής του. Το επίδομα αυτό, καταβάλλεται στο ακέραιο, εφόσον ο υπάλληλος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 16 Απριλίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου κάθε έτους, δηλαδή για 240 ημέρες.


Τι λαμβάνεται υπόψη για το δώρο Πάσχα των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών?
Απ: Το επίδομα Εορτών Πάσχα καταβάλλεται 10 ημέρες πριν από το Πάσχα και ορίζεται ίσο με το μισό του μηνιαίου βασικού μισθού που έχει ο υπάλληλος κατά την ημερομηνία καταβολής του. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται ακέραιο, εφόσον ο υπάλληλος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Απριλίου του επόμενου έτους, δηλαδή για 120 ημέρες.


Τι λαμβάνεται υπόψη για το επίδομα αδείας των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών?
Απ: Το επίδομα Αδείας καταβάλλεται την 1 η Ιουλίου έκαστου έτους και ορίζεται ίσο με το μισό του μηνιαίου βασικού μισθού που έχει ο υπάλληλος κατά την ημερομηνία καταβολής του. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται ακέραιο εφόσον ο υπάλληλος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου μέχρι 30 Ιουνίου του επόμενου έτους, δηλαδή για 360 ημέρες


Τι λαμβάνεται υπόψη για την αποζημίωση λόγω μη θεμελιώσεως δικαιώματος λήψης κανονικής αδείας των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών?
Απ: Η αποζημίωση λόγω μη θεμελιώσεως δικαιώματος λήψης κανονικής αδείας καταβάλλεται την 1 η Ιουλίου έκαστου έτους και ορίζεται ίσο με τα 4/5 του μηνιαίου μισθού που έχει ο υπάλληλος κατά την ημερομηνία καταβολής του. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται ακέραιο εφόσον ο υπάλληλος μισθοδοτήθηκε ολόκληρο το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου μέχρι 30 Ιουνίου του επόμενου έτους, δηλαδή για 360 ημέρες. Για τον υπολογισμό του επιδόματος λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδοχές εκτός από το κίνητρο απόδοσης και ΔΕΝ έχει κρατήσεις ΙΚΑ . Φορολογείται με 20%.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Π.Α.Σ.Κ.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.