Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Δεμερδεσλής Γιώργος: ενημερωτικό 1 /2009

ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΛΟΣ ΠΥΣΔΕ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΣΧΟΛΕΙΟ: Εσπερινό Γ/σιο Ορ/δας 25520 81797

ΣΠΙΤΙ: 25520 22898

ΚΙΝΗΤΟ: 6937271637

e-mail: gdemeragon08@gmail.com

http://agonsisevr.blogspot.com


Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους το 2009 να είναι έτος ειρηνικό, δημιουργικό και  με υγεία για όλους μας, έτσι ώστε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας.
Πράγματι στην αρχή και αυτής της χρονιάς  : ► Η μαθητιώσα νεολαία εξακολουθεί να βρίσκεται στους δρόμους, μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη, τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. ► Η τρομοκρατία αναβιώνει μέσα από άνανδρα χτυπήματα σε αστυνομικούς, με απώτερο στόχο να προβοκάρει και να φαλκιδεύσει το λαϊκό κίνημα.  ► Το  ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να κηρύξει την 9η Γενάρη, ημέρα που δολοφονήθηκε ο Νίκος Τεμπονέρας το 1991, ως Ημέρα Παιδείας και Αγώνα, κηρύσσοντας  3ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας με αιτήματά για την δημόσια παιδεία και τα εργασιακά μας δικαιώματα, καταδίκη της κρατικής βίας και του αυταρχισμού, με απαίτηση για σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.  ► Η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει αυξήσεις βασικών μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους μεταξύ 3% και 3,2%!!. ► Το ΥΠΕΠΘ ξεκινά διάλογο από μηδενική βάση για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, διάλογος ο οποίος πρέπει να οδηγηθεί από το εκπαιδευτικό κίνημα σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης για την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. ► Οι Παλαιστίνιοι δοκιμάζονται σκληρά για άλλη μια φορά στον εξηκονταετή Γολγοθά τους χωρίς πατρίδα, γη, δικαιοσύνη και ελευθερία.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΠΘ για τη σχολική χρονιά 2008/09 στα θέματα μεταβολών του εκπαιδευτικού προσωπικού (μεταθέσεις - αποσπάσεις - διορισμοί - προσλήψεις εκπαιδευτικών κλπ) μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι λόγω της αναβολής του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών ενδέχεται να καθυστερήσουν φέτος οι προσλήψεις μονίμων.

Υπενθυμίζουμε ότι (σύμφωνα πάντοτε με το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΕΠΘ) :

μέχρι 31/12 οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έπρεπε να υποβάλλουν στο ΥΠΕΠΘ τις προτάσεις τους, (με ή χωρίς τη γνώμη των Νομαρχιακών Συμβουλίων) για πιθανές μεταβολές οργανικότητας σχολικών μονάδων.

μέχρι 31/12 ήταν η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για μετατάξεις.

μέχρι 20/2 υποβάλλονται στο ΥΠΕΠΘ από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μετά από συνεργασία με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα πραγματικά οργανικά κενά (συμπεριλαμβανομένων και των κενών θέσεων των εκπαιδευτικών που κατέχουν θέση στελέχους της εκπαίδευσης με θητεία, όπως είναι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, Προϊστάμενοι Γραφείων, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, υπεύθυνοι καινοτόμων δράσεων κ.λ.π).

Από 15/3 μέχρι 20/3 θα  γίνει η έκδοση Υπουργικής απόφασης και η ανακοίνωση μεταθέσεων.

Από 21/3 μέχρι 10/4 θα γίνει η υποβολή αιτήσεων για αμοιβαίες μεταθέσεις.

Από 2 / 5 μέχρι 10/5 θα γίνουν οι τοποθετήσεις  συνολικά, των εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΔΕ (υπεραριθμίες, μετατεθέντες, μετατάξεις, σε διάθεση και βελτίωση θέσεων).

Από 5 / 5 μέχρι 10/5 θα γίνει η υποβολή αιτήσεων αναπληρωτών-ωρομισθίων.

Από 21/7 μέχρι 25/7 θα γίνουν οι αιτήσεις για μόνιμους διορισμούς.

Για όλα αυτά όμως θα επανέλθουμε με νεώτερα ενημερωτικά.

(όποιος συνάδελφος επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μου για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να το κάνει ανά πάσα στιγμή στα τηλέφωνα : ΣΠΙΤΙ: 2552022898,  ΣΧΟΛΕΙΟ 2552081797, ΚΙΝΗΤΟ: 6937271637. Ακόμη : όσοι συνάδελφοι θέλουν να λαμβάνουν τα Ενημερωτικά στα προσωπικά τους e-mail να μου δώσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνσή  στο e-mail: gdemeragon08@gmail.com. ) Ενημέρωση θα βρείτε και στο site  της Αγωνιστικής Συσπείρωσης http://agonsisevr.blogspot.com.

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Δεμερδεσλής Γιώργος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.