Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Αγωνιστική Συσπείρωση:για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους σας για τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές στις 4 Δεκέμβρη, συμμετοχή η οποία αποτελεί ρεκόρ για τη Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ και η οποία αποδεικνύει την εμπιστοσύνη ΟΛΩΝ ΜΑΣ στις συλλογικές διαδικασίες και στο σωματείο. Ευχαριστούμε βέβαια και όλους όσους μας στήριξαν και μας τίμησαν με την ψήφο τους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη αντίθεσή τους στις δυνάμεις τους δικομματισμού και την συμπαράστασή σ έναν αγώνα ο οποίος είναι διαρκής έστω και με πρόσκαιρες διακυμάνσεις.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε προεκλογικά η κρίση στα ασφαλιστικά ταμεία έφτασε στο απροχώρητο. Ήδη η αδυναμία του Οργανισμού Περίθαλψης-Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) να εξοφλήσει τα οφειλόμενα στους γιατρούς, τους οδηγεί σε αποφάσεις να προχωρήσουν στο έσχατο μέσο της αναστολής των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ

Καλούμε λοιπόν, όλα τα σωματεία των Δ.Υ. του Βορείου Έβρου σε συνεργασία με τη Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ να ασχοληθούν με το θέμα, να ασκηθούν πιέσεις στο Υπουργείο Οικονομικών και να βρεθεί λύση.

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στις αυθαιρεσίες, απέναντι στα μεγάλα και μικρά προβλήματα, έξω και μέσα στα σχολεία χωρίς να υποτιμάμε τις «μικρές μάχες». Καμιά παραβίαση ωραρίου, καμιά αυθαίρετη μετακίνηση, καμιά αυθαιρεσία, καμιά σύμπτυξη, κανένα κενό στα σχολειά μας δε θα μας αφήσει ασυγκίνητους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, όλες τις συλλογικότητες να συμβάλλουμε αποφασιστικά ώστε τα ζητήματα της λιτότητας, της ακρίβειας, της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων και της δημόσιας εκπαίδευσης να βρεθούν στην προμετωπίδα της δράσης μας το επόμενο διάστημα. Να δημιουργηθούν στα σχολεία πόλοι προβληματισμού, αμφισβήτησης και αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο σωματείο μας, μέσα στα σχολεία και τις σχολικές τάξεις, με μια ανεξάρτητη ριζοσπαστική αντίληψη αναπτύξαμε την πολύμορφη δράση μας.

Πήγαμε κόντρα στις αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις, κόντρα στον υποταγμένο κυβερνητικό και κομματικό συνδικαλισμό.

Παλέψαμε για να μετατραπεί η Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, από πεδίο αναπαραγωγής κομματικών και διοικητικών μηχανισμών, σε ζωντανό κύτταρο πολύπλευρης πολιτικής, συνδικαλιστικής, παιδαγωγικής, μορφωτικής και πολιτιστικής παρέμβασης. Τους δεσμούς με τους συναδέλφους τους χτίσαμε στην πράξη μέσα στα σχολεία, κόντρα στα ρουσφέτια   και τον εκμαυλισμό (αποσπάσεις, διαθέσεις, τοποθετήσεις,  προσλήψεις ΠΔΣ, επιτροπές...)

Είχαμε να αντιπαλέψουμε με ψηφοδέλτια διευθυντών, με κομματικούς αλλά και με διοικητικούς μηχανισμούς, με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΧΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.