Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ                11/01/2010


Καταγγέλλουμε   την κλήτευση για κατάθεση των διευθυντών σχολικών μονάδων, καθώς και την κλήτευση των μαθητών μας από την Εισαγγελέα Ορεστιάδας σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων τον Οκτώβριο του 2009.

Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτές σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και τους αγώνες τους και οφείλουν να καταδικαστούν από κάθε προοδευτικό και σκεπτόμενο άνθρωπο.

Η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων είναι παλιά πρακτική, που έφθασε στο απόγειό της με την «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» που θεσπίσθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με βάση την οποία σύρθηκαν στα δικαστήρια εκατοντάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μέχρι και τη μαθητική-νεολαιίστικη έκρηξη του περασμένου Δεκέμβρη, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή μας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μπορεί ο καθένας να έχει τις όποιες επιφυλάξεις για τις μορφές αγώνα που επιλέγουν οι μαθητές και για το αν προβάλλουν τα αιτήματά τους με τον πλέον πρόσφορο τρόπο. Αν όμως σαν μεγαλύτεροι και κυρίως σαν δάσκαλοι θέλουμε να τους βοηθήσουμε, αυτό μπορεί να γίνει, όχι με τη μαγκούρα του παιδονόμου, αλλά με παιδαγωγικό τρόπο.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην ανάμειξη της εισαγγελίας και αστυνομίας στη σχολική ζωή και δράση.

Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως τα εισαγγελικά και κατασταλτικά μέτρα, όπως επίσης και οι κλήσεις των διευθυντών, των μαθητών των σχολείων και των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

  • Οι εισαγγελείς και η αστυνομία δεν έχουν καμιά θέση στα σχολεία μας.

  • Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια επέμβασης και ποινικοποίησης


των μαθητικών αγώνων.

  • Να καταργηθεί ΤΩΡΑ «η πράξη νομοθετικού περιεχομένου», δηλαδή το «ιδιώνυμο» εναντίον των μαθητών.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ                                                  ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.