Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  Νο4            10/01/2010


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά, υγεία και αντοχή σε όσα θα μας φέρει το 2010.

Η νέα χρονιά προβλέπεται δύσκολη για το σύνολο των ελλήνων εργαζομένων λόγω των οικονομικών προβλημάτων που συσσώρευσαν επί δεκαετίες οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και της αδυναμίας επίλυσης τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το δημόσιο χρέος στο τέλος του 2009 εκτιμάται ότι  ανήλθε στα 300,80 δισ. ευρώ (125,3% του ΑΕΠ) έναντι των 262,1 δισ. ευρώ (109,6% του ΑΕΠ) το 2008.  Σύμφωνα μάλιστα με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2010, το ύψος του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης για το 2010 προβλέπεται να διαμορφωθεί στα 326,30 δισ. ευρώ (133,6% του ΑΕΠ) παρουσιάζοντας αύξηση κατά 8,3%. Όπως είναι φυσικό, η αύξηση του δημόσιου χρέους οδηγεί και σε αύξηση των δαπανών για τόκους, αποστερώντας έτσι την ελληνική οικονομία από πόρους που θα μπορούσαν να επενδυθούν στην Παιδεία και στην Υγεία. Για το 2010 οι κυβερνητικές προβλέψεις αναφέρουν ότι για τους τόκους του χρέους θα απαιτηθούν 12,95 δισ. ευρώ ή 5,3% του ΑΕΠ (Τα στοιχεία προέρχονται από άρθρο του «Βήματος στις 25/12/2009)

Στο χώρο της εκπαίδευσης, ακόμη αναμένουμε το σχέδιο νόμου της νέας κυβέρνησης για προσλήψεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις, επιμόρφωση, επιλογή στελεχών, αξιολόγηση…Το Υπουργείο Παιδείας σε μια καινοφανή ενέργεια του προκήρυξε πρόχειρο διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου εταιρίας, η οποία θα αναλάβει «την κατάρτιση Σχεδίου Δράσης για το σύστημα επιλογής του εκπαιδευτικού δυναμικού και των στελεχών της Εκπαίδευσης» με αμοιβή 96.000 ευρώ!!

Σας στέλνουμε τη σχετική ανακοίνωση  - καταγγελία της ΟΛΜΕ.

Σας στέλνουμε επίσης την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα 19 χρόνια από τη δολοφονία του συναδέλφου Νίκου Τεμπονέρα.

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ θα συνεδριάσει το Δ.Σ. με θέματα που υπολείπονται από το προηγούμενο Δ.Σ (σύσταση επιτροπής για αναμόρφωση καταστατικού, σύσταση Γραμματείας αναπληρωτών – ωρομισθίων, συνάντηση με Ένωση Γονέων – Σύλλογο Εκ/κων Πρ/θμιας Εκ/σης- Αντιπροσωπεία 15μελών Συμβουλίων για τα εκπαιδευτικά προβλήματα της περιοχής μας), χορός, εκδρομή για τη νέα χρονιά και ότι θέματα προσθέσουν οι παρατάξεις ή συνάδελφοι.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΥΣΙΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ                                                           ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.