Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 10


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                       Ορεστιάδα 25 - 2 - 2013
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                          
Τηλ. & fax: 25520-24361
e-mail : belmeebr@otenet.gr      
Blog: http://belmeevrou.wordpress.com                                 

Συναδέλφισες-συνάδελφοι:
     Το Σάββατο 23/2/13 στη Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα τη Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου εκπροσώπησε η πρόεδρος του σωματείου μας Κική Γιαννάτου, η οποία και μετάφερε τους προβληματισμούς, τις απόψεις και τις θέσεις των συναδέλφων, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις δύο Γ.Σ. που πραγματοποιήσαμε, τόσο για τον τρόπο διεκδικήσεων του κλάδου, όσο και για την αναλγησία της ΟΛΜΕ όλο το τελευταίο διάστημα.  Τα σημεία τα οποία τονίστηκαν από την πρόεδρο ήταν τα εξής:

·         Αξιολόγηση: Καμία ανοχή απέναντι σε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο που οδηγεί στη φίμωση, τη μισθολογική καθήλωση, την απόλυση.
·         Πειθαρχικό δίκαιο: Ζητήθηκε ο εξορθολογισμός του. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε εκτεθειμένοι οποιαδήποτε στιγμή στο παραμικρό που μπορεί να ενοχλήσει κάποιον και να στραφεί νομικά εναντίων μας.  
·         Κενά και τρόποι (συγ)κάλυψής τους (υποχρεωτικές υπερωρίες, μείωση ωρών διδασκαλίας σε μαθήματα, συγχωνεύσεις τμημάτων): Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών.
·         Αύξηση ωραρίου με ό,τι αυτή συνεπάγεται: Μηδενικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, απόλυση 10.000 αναπληρωτών, απώλεια οργανικών, μεγάλο πρόβλημα με τις αναθέσεις μαθημάτων.
Τέλος κατατέθηκαν τα 4 ψηφίσματα τα οποία θα υιοθετηθούν στο επόμενο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (αναρρωτικές αναπληρωτών, κενά, οδοιπορικά, επιμόρφωση Α και Β επιπέδου).
     Οι περισσότερες ΕΛΜΕ της χώρας είχαν παρόμοιες τοποθετήσεις, θεωρούν ότι η ΟΛΜΕ κάλεσε τελικά σε Γ.Σ. την ολομέλεια των προέδρων, διότι ο συντονισμός των ΕΛΜΕ σε επίπεδο περιφερειών και οι πρωτοβουλίες που αναγκάστηκαν να πάρουν, δεν άφηναν άλλα περιθώρια αδράνειας. Επίσης επισήμαναν ότι ο μόνος τρόπος αποτελεσματικής αντίδρασης του κλάδου είναι οργανωμένος, στοχευμένος αγώνας διαρκείας με ουσιαστική κλιμάκωση.
Στην τελική ψηφοφορία συμμετείχαν 81 ΕΛΜΕ (σύνολο ψήφων 390).
α) Το Πολιτικό σκεπτικό και το πλαίσιο αιτημάτων της εισήγησης της ΟΛΜΕ υπερψηφίστηκε με: ΥΠΕΡ: 55 ΕΛΜΕ και 260 ψήφους, ΚΑΤΑ: 16 ΕΛΜΕ και 78 ψήφους, ΛΕΥΚΟ: 10 ΕΛΜΕ και 52 ψήφους.

β) Το πενθήμερο δράσεων υπερψηφίστηκε
με: ΥΠΕΡ: 63 ΕΛΜΕ και 309 ψήφους, ΚΑΤΑ: 13 ΕΛΜΕ και 53 ψήφους, ΛΕΥΚΟ: 5 ΕΛΜΕ και 28  ψήφους.

γ) Η 48ωρη απεργία σε συντονισμό με ΔΟΕ ή και με άλλους κλάδους εργαζομένων υπερψηφίστηκε
με: ΥΠΕΡ: 55 ΕΛΜΕ και 266 ψήφους (68,2%), ΚΑΤΑ: 21 ΕΛΜΕ και 95 ψήφους, ΛΕΥΚΟ: 5 ΕΛΜΕ και 29 ψήφους. Η απεργία εντάσσεται χρονικά στο πενθήμερο δράσεων την πρώτη ή τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου. 

     Υπήρξε ενημέρωση από τον αιρετό του ΚΥΣΔΕ κ. Καλομοίρη ο οποίος μας ανέφερε ότι:
·         κατά πάσα πιθανότητα το Μάιο θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία υποχρεωτικών μεταθέσεων με Π.Δ. και αυτό πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριληφθεί στο πλαίσιο διεκδικήσεων.
·         υποθέσεις που αφορούν στο πειθαρχικό δίκαιο είναι σε εξέλιξη και μάλιστα πριν από μία εβδομάδα συζητήθηκε με τους Διευθυντές Δευτ/μιας Εκπ/σης αν ξεκίνησαν τα πειθαρχικά συμβούλια και αν έχουν παραλάβει τις υποθέσεις. Μιλάμε αυτήν τη στιγμή για περίπου 7.000 τέτοιες περιπτώσεις συναδέλφων.
·         την Τρίτη θα συζητηθούν οι αιτήσεις των συναδέλφων για θέσεις διοικητικού προσωπικού
·         αναμένεται η διαμόρφωση πλαισίου διαδικασιών από την πρωτοβάθμια, προκειμένου να γίνουν οι μετατάξεις από τη Β/μια στην Α/μια. Οι μετατάξεις αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν πριν την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ θα μας ενημερώσει σε δυο μέρες για τις νεώτερες εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Συνάδελφοι ο αγώνας ήρθε η ώρα να δοθεί. Θα είναι δύσκολος, αλλά όλοι μαζί θα τον κάνουμε νικηφόρο!!!

Η Πρόεδρος
Γιαννάτου Κική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.