Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 9


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                                Ορεστιάδα 21-2-2013
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας                                   
Τηλ.FAX: 25520-24361
  
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Γ.Σ. Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ
Το Σάββατο 23/2/13 θα πραγματοποιηθεί Γ.Σ. των προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. στην Αθήνα. Εξαιτίας του ό,τι τα θέματα που αφορούν στον κλάδο μας είναι ιδιαίτερα σημαντικά και οι εξελίξεις ραγδαίες, το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ αποφάσισε τη διεξαγωγή δύο Γ.Σ. μία στην Ορεστιάδα στις 13/2/13 και μία στο Διδυμότειχο στις 19/2/13, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων.

Το πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης της Ο.Λ.Μ.Ε. υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των παραβρισκόμενων εκπαιδευτικών, με την επισήμανση ότι οι μεμονωμένες 24ωρες και 48ωρες απεργίες δεν μπορούν να αποτελέσουν απάντηση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα και η μόνη λύση είναι μία γενική απεργία διαρκείας, συντονισμένη και στοχευμένη με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων.
Στις δύο συνελεύσεις συμμετείχαν συνολικά 50 εκπαιδευτικοί από τους οποίους ψήφισαν οι 48 ως εξής:
Πλαίσιο ΟΛΜΕ: 41 υπέρ, 5 κατά και 2 λευκά
Πρόγραμμα δράσης ΟΛΜΕ: 32 υπέρ, 9 κατά και 7 λευκά.
Στα αιτήματα της Ο.Λ.Μ.Ε θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προστεθούν τέσσερα ακόμα ψηφίσματα που αφορούν στο θέμα των αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών, στα κενά και την υποχρεωτική ανάθεση υπερωριών σε συναδέλφους,  την οριστική διευθέτηση του ζητήματος των οδοιπορικών και υπερωριών για όσους συναδέλφους συμπληρώνουν ωράριο σε περισσότερα του ενός σχολεία και την εξόφληση των όσων τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010 και την αύξηση του αριθμού των συναδέλφων για την επιμόρφωση Β΄ επιπέδου στις Τ.Π.Ε., αλλά και την πρόβλεψη για την επιμόρφωση όλων των ειδικοτήτων. Όλα τα ψηφίσματα υιοθετήθηκαν ομόφωνα και θα μεταφερθούν στη Γ.Σ. των Προέδρων των Ε.Λ.Μ.Ε. από την  Πρόεδρο.
     Συζητήθηκε, ιδιαίτερα, το θέμα της αξιολόγησης και μετά τις τοποθετήσεις των μελών της Β΄ ΕΛΜΕ και στις δύο Γ.Σ. και την ψηφοφορία που διενεργήθηκε υιοθετούμε τη θέση της ΟΛΜΕ που είναι η ακόλουθη:
«Ως συνδικαλιστικό κίνημα αντιστεκόμαστε για να μην περάσει η αξιολόγηση-χειραγώγηση, που φέρνει την υποταγή, τη διάσπαση του κλάδου, τη μισθολογική καθήλωση, την άρση της μονιμότητας και τις απολύσεις. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση του ν.2986 και του καθηκοντολογίου.  Λέμε όχι στην «αυτοαξιολόγηση» και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Κανένας εκπαιδευτικός μέντορας-αξιολογητής. Δεν θα επιτρέψουμε, συλλογικά και με αλληλεγγύη, να μπει κανένας αξιολογητής στην τάξη. Απόσυρση του σχετικού Π.Δ.».

Για το Δ.Σ.
                  Η Πρόεδρος                                                                          Ο Γ. Γραμματέας
                                                                                                          
               Γιαννάτου Κική                                                                         Χασκής Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.