Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 35: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΛΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ-ΕΚΛΟΓΕΣ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε για όλα όσα αποφασίστηκαν και συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου την Τρίτη 5/11, καθώς και για όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην εβδομάδα:

1. Συντάχθηκε καταγγελτικό κείμενο που αφορά αυθαιρεσίες της διοίκησης σχετικά με συναδέλφους που μετακινήθηκαν σε σχολεία της δευτεροβάθμιες, όσο και με συναδέλφους που διατέθηκαν στην πρωτοβάθμια για συμπλήρωση ωραρίου. Το κείμενο αυτό το επισυνάπτουμε.
2. Πιστεύοντας ότι το πρόβλημα με τα κενά στην περιοχή μας είναι πάρα πολύ σοβαρό, μετά την καταγγελία που βγάλαμε και κοινοποιήσαμε σε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αποφασίσαμε να ζητήσουμε την παρέμβαση του εισαγγελέα Ορεστιάδας και να κινηθούμε νομικά για το παραπάνω θέμα, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη αναπληρωτών. Συναντηθήκαμε μαζί του την Πέμπτη 7/11 και θα προβούμε σε καταγγελία μαζί με την Ένωση Γονέων Ορεστιάδας, την οποία θα καταθέσουμε τη Δευτέρα 11/11, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
3. Την Τετάρτη 6/11 πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου των ΕΛΜΕ της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Αναπτύχθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στο δημόσιο σχολείο γενικότερα. Έγινε παρουσίαση του Νέου Λυκείου (Ν. Δαπέργολας πρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης), περιγραφή και σχολιασμός των ανεπαρκών αναλυτικών προγραμμάτων (Μ. Λουκοπούλου πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης), μετακινήσεις εκπαιδευτικών-κτιριακά προβλήματα-ενισχυτική διδασκαλία (Α. Καραγεωργίου αντιπρόεδρος Α΄ Έβρου), κενά-εργασιακά (Γ. Σαλπιστής πρόεδρος ΕΛΜΕ Δράμας), εργασιακά δικαιώματα εκπαιδευτικών (διαθεσιμότητες - αναπληρωτές, ωρομίσθιοι – ωράριο – πειθαρχικό – αξιολόγηση – αριθμός μαθητών στα τμήματα – συμπλήρωση ωραρίου) (Κ. Γιαννάτου πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου). Όλοι τόνισαν τα πολλά κενά που υπάρχουν στα σχολεία τους, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στα ΕΠΑΛ, όπου η εικόνα που παρουσιάζουν είναι εικόνα διάλυσης!
4. Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ θα γίνουν στις 28 Νοεμβρίου στο 2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας. Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί 11π.μ.-1μ.μ και θα  ακολουθήσει η ψηφοφορία 1μ.μ.-6μ.μ. Επίσης την ίδια ημέρα θα γίνει και αιμοδοσία.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γ. Γραμματέα
Γιαννάτου Κική                                                                       Κωτούλας Τάσος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.