Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Όχι στις αυθαιρεσίες Διοίκησης!

Είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι διανύουμε τη χειρότερη εκπαιδευτική χρονιά των τελευταίων 40 χρόνων. Η Κυβέρνηση αποτυγχάνοντας σε όλα τα επίπεδα και τρέμοντας την εκδήλωση της συσσωρευμένης αγανάκτησης του εργαζόμενου λαού, προσπαθεί μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού που συνεχώς καλλιεργεί, να μεταστρέψει το κύμα οργής σε κοινωνική βαρβαρότητα.
Το ΥΠΑΙΘ συνεχίζει ακάθεκτο τη γενική επίθεση ενάντια στο Δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, επιχειρώντας να συγκαλύψει την εκπαιδευτική καταστροφή που προξενεί, με ψεύδη και πρωτοφανείς παρανομίες. Στο πλαίσιο αυτό και ενθαρρυμένα από την Κυβερνητική ανομία και την υπουργική ιταμότητα τα περιφερειακά όργανα διοίκησης, αντί να στηρίξουν όπως έχουν υποχρέωση, τη Δημόσια δωρεάν Παιδεία και να προσπαθήσουν να επιλύσουν τα οξύτατα καθημερινά προβλήματα, που πολύ καλά γνωρίζουν ότι γεννά η πολιτική του «Υπουργείου», καταφεύγουν σε διοικητικές αυθαιρεσίες και σε διοικητικές πράξεις «υποχρεωτικού» χαρακτήρα.
Συγκεκριμένα στον Νομό μας με ένα κρεσέντο, διοικητικού αυταρχισμού κι συνεχών προσωπικών αποφάσεων, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου σε αγαστή συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκ/σης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, δημιουργούν στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς ένα κλίμα εκφοβισμού και αναστάτωσης. Τη στιγμή που άλλοι συνάδελφοί μας είναι σε διαθεσιμότητα και άλλοι απειλούνται με αναγκαστική μετακίνηση ακόμη και εκτός ΠΥΣΔΕ, υπάρχουν συνάδελφοί μας που καλούνται τηλεφωνικά (!) να αναλάβουν υπηρεσία σε διάφορα σχολεία. Συνεχώς αλλάζουν ωράρια και προγράμματα σχολείων κατά το δοκούν και όλα αυτά χωρίς να κοινοποιούνται αποφάσεις ΠΥΣΔΕ! Οι εκπαιδευτικοί που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται, απειλούνται με πειθαρχικά και τους ανακοινώνεται το μάταιο των αντιδράσεών τους.
Τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως ενώ βρισκόμαστε προς το τέλος του Α’ τριμήνου στα Γυμνάσια και στο μέσο του τετραμήνου στα Λύκεια, τα σχολεία ΔΕΝ μπορούν να καταλήξουν σε μόνιμο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, ενώ οι μαθητές αλλάζουν συνεχώς καθηγητές και διαταράσσεται κάθε έννοια παιδαγωγικής ομαλότητας και σταθερότητας. Ταυτόχρονα τα κενά στα σχολεία μας αντί να ελαττώνονται, συνεχώς αυξάνονται με τις αποσπάσεις και τις μετατάξεις, καθώς και με τη μη πρόσληψη ικανού αριθμού αναπληρωτών καθηγητών.
Σε όργιο επίσης ρουσφετολογικής μεταχείρισης για λίγους και υπηρεσιακής τιμωρίας για τους πολλούς, εξελίσσεται η διάθεση εκπ/κών στην Α/θμια Εκπ/ση για συμπλήρωση ωραρίου. Εδώ έχουμε το σενάριο: O Περιφ. Δ/ντης «πιέζει» και ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης «πιεζόμενος», «εφαρμόζει» τη νομοθεσία κατά το δοκούν. Τονίζουμε πως η μόνη ξεκάθαρη διαδικασία, η οποία έχει υιοθετηθεί από τα Δ.Σ. και των δύο ΕΛΜΕ του νομού και την οποία αποδέχονται όλοι οι συνάδελφοι, είναι: α) Να ανακοινώσει η Α/θμια όλα τα κενά στα Σχολεία (αναλυτικά και σε ώρες) και β) Να καταρτιστεί πίνακας όσων επιθυμούν διάθεση στην Α/θμια, με κριτήριο τα συνολικά τους μόρια. Με βάση τα παραπάνω το ΠΥΣΔΕ να διαθέσει ολικώς ή μερικώς τους εκπ/κούς στην Α/θμια. Γιατί δεν εφαρμόζεται η απλή και σαφής αυτή διαδικασία?
Συνάδελφοι-συναδέλφισσες
Πρέπει να βάλουμε τέλος στον φόβο! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία. Οργανωνόμαστε και ενωμένοι αποτρέπουμε αγωνιστικά το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας. Δεν υπάρχει καμιά «ατομική» ή συντεχνιακή σωτηρία, ο μόνος δρόμος σωτηρίας είναι ο συλλογικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που διαλύει τη Δημόσια Εκπαίδευση και τις εργασιακές μας σχέσεις.
Για να προωθήσουμε τις διεκδικήσεις του κλάδου, που υπερασπίζονται το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού, απαιτείται μαζική συμμετοχή στα σωματεία μας και τις Γενικές Συνελεύσεις.
Ο αυταρχισμός σταματάει εδώ και τώρα! Τα ζητήματα αυτά μας αφορούν όλους, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ «ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΕΣ»!

Για όλα τα παραπάνω θέματα, για τα οποία η αρχή της νομιμότητας των πράξεων της διοίκησης ελέγχεται καθημερινά, η ΕΛΜΕ δεσμεύεται να τα ελέγξει και νομικά.



Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας
Γιαννάτου Κική                                               Κωτούλας Τάσος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.