Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΡΤ

Ακόμη ένα επεισόδιο στο σήριαλ της Κυβέρνησης με τίτλο «Η επιστροφή στον Ολοκληρωτισμό», τελέστηκε τα ξημερώματα στο ραδιομέγαρο της ελεύθερης ΕΡΤ. Με μία κοινή απόφαση των συγκυβερνώντων -τη στιγμή που οι εκπρόσωποι της Τρόικας βρίσκονται στην Αθήνα για «διαπραγματεύσεις»-  η οποία καταργεί κάθε έννοια Δημοκρατίας, τα μικρόφωνα σίγησαν για πάντα.
Το μαύρο που έπεσε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στην ΕΡΤ, αποτελεί το συμβολισμό μιας νέας εποχής, με νέα ήθη και έθιμα, που εγκαθιδρύεται στη χώρα. Μία εποχή όπου η ελεύθερη έκφραση, η συμμετοχή στα κοινά και ο δίκαιος αγώνας των πολιτών αντικαθίστανται από τη θεωρία των δύο άκρων, τον αυταρχισμό, τον εκφοβισμό και τις δυνάμεις καταστολής.
Η Β ΕΛΜΕ Έβρου αισθάνεται την ανάγκη να συμπαρασταθεί τόσο ηθικά, όσο και ως φυσική παρουσία, στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Ένας αγώνας για εργασία και για μια ελεύθερη δημόσια τηλεόραση. Ως εκ τούτου καλεί όλα τα μέλη της σήμερα Πέμπτη 7 Νοέμβρη στις 4.00 μμ, να παρευρεθούν στο προαύλιο της ΕΡΑ Ορεστιάδας.
Κανένας πολίτης δε μένει αμέτοχος σε αυτήν τη νέα επίδειξη αυταρχισμού. Κανένας κλάδος δεν πρέπει να μείνει μόνος του απέναντι στον νέο κύκλο μέτρων που ετοιμάζεται από τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα. Άλλωστε και η εποχή που διανύουμε τώρα, λίγες μέρες πριν την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, επιβάλλει μία απάντηση του κινήματος στην «κοινοβουλευτική» χούντα.

Εμπρός λοιπόν για να ξανάρθει η ξαστεριά πάνω από τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία! Ψυχή βαθιά…

                                                                                                                               Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.