Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 4

Ορεστιάδα 28 - 1 – 2014
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Τη Δευτέρα 27/1/14 πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου, στο οποίο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
1. Συμμετέχουμε μαζικά στο ηλεκτρονικό ψήφισμα για την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Πληροφορίες
στο blog της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

2. Εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα του σχολείου αλληλεγγύης «Οδυσσέας» της Θεσ/νίκης, να επιβιώσει και να συνεχίσει τη σημαντική προσφορά του προς έναν μεγάλο αριθμό μεταναστών, παλιννοστούντων και προσφύγων. Ο «Οδυσσέας» στηριγμένος στην προσφορά των μελών, χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αποτελεί ένα σημείο αλληλεγγύης, μόρφωσης και πολιτισμού. Τα μαθήματα έχουν παρακολουθήσει πάνω από 6.000 μαθητές, ενώ οι εθελοντές που έχουν διδάξει στο σχολείο ξεπερνούν τους 250. Λόγω τυπικών και γραφειοκρατικών παραλείψεων του παρελθόντος, βρίσκεται σήμερα να χρωστάει στην εφορία ένα υπέρογκο ποσό που απειλεί τη δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία του. Το δε τωρινό Δ.Σ. του κινδυνεύει με ποινικές διώξεις. Συνυπογράφουμε το αίτημά τους να προβεί το Υπ. Οικονομικών και κάθε άλλη αρμόδια υπηρεσία στην παραγραφή των προστίμων που έχουν επιβληθεί. Παρόμοιο πρόβλημα με άδικη επιβολή προστίμου από την εφορία, αντιμετωπίζει και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, στο οποίο εκφράσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας.

3. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρωτοφανή καθυστέρηση της εγκυκλίου των μεταθέσεων και αποφασίσαμε να προβούμε σε καταγγελία, την οποία επισυνάπτουμε.

4. Την Παρασκευή 14/2 θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στο κέντρο «Χάραμα» στο Διδυμότειχο. Οι προσκλήσεις θα διανεμηθούν στα σχολεία τις επόμενες ημέρες. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ και περιλαμβάνει φαγητό, απεριόριστο κρασί και γλυκό. Σας περιμένουμε όλους! 

5. Την Παρασκευή 31/1 στις 5μμ στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας εκπρόσωποι του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ θα παραθέσουν συνέντευξη τύπου, αναλύοντας τους λόγους που οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν. Σημεία αιχμής: Απολύσεις-Αξιολόγηση-Νέο Λύκειο

6. Αυτοαξιολόγηση-Αξιολόγηση
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να υιοθετήσουν το κείμενο της ΟΛΜΕ και να μη δεχτούν να συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας, απορρίπτοντας πλήρως την προσπάθεια που επιχειρείται 

· να επιβληθεί κλίμα τρομοκρατίας, αυταρχισμού και ανταγωνισμού στην εκπαίδευση

· να υποσκάψει κάθε δυνατότητα συλλογικής δράσης

· να διαμορφώσει ένα εργαλείο για τη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών και να οδηγήσει σε περεταίρω απολύσεις 

· να συμβάλει στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις άλλων 1.676 σχολικών μονάδων, όπως προβλέπεται στον προϋπολογισμό
Σε ό,τι αφορά την αυτοαξιολόγηση επισημαίνουμε τα εξής: το Υ.ΠΑΙ.Θ. στο υπ' αριθμ. 1900089/Γ1/10 -12 -2013 έγγραφό του ορίζει ότι: η αυτοαξιολόγηση είναι υποχρεωτική. Παρακάτω επισημαίνει ότι η διαδικασία “πραγματοποιείται από ομάδες εργασίας των εκπαιδευτικών με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων”. Πουθενά δεν ορίζεται ότι η συμμετοχή κάποιου συναδέλφου είναι υποχρεωτική σε αυτές, ούτε ορίζονται περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκρότησή τους. 
Επισυνάπτουμε το κείμενο της ΟΛΜΕ για το πρακτικό (το οποίο πανελλαδικά έχουν υιοθετήσει ήδη πολλοί σύλλογοι) και τη σχετική νομοθεσία με παρατηρήσεις για τον Σύλλογο Διδασκόντων. Μέλη του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ θα επισκεφτούν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Συνάδελφοι

Μας ζητούν με τα ίδια μας τα χέρια να κατασπαράξουμε ο ένας τον άλλον και να συναινέσουμε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στο κλείσιμο και άλλων σχολικών μονάδων, στις επερχόμενες απολύσεις εκπαιδευτικών, στο ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης. Με διαρκείς απειλές και με τη συνεχή καταπάτηση του συντάγματος, επιχειρούν να μας φιμώσουν και να ξεχάσουμε ότι είμαστε δάσκαλοι που διδάσκουμε τη νέα γενιά να έχει αξίες και ιδανικά για τα οποία πρέπει να αγωνίζεται! 

Στις 22 Μαρτίου κινδυνεύουμε να χάσουμε το πρώτο κομμάτι εργαζομένων στο δημόσιο και αυτό θα είναι μέσα από τα σπλάχνα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!!!

 Όχι στη διαθεσιμότητες - καμία απόλυση εκπαιδευτικού. Επαναφορά των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ στα σχολεία τους.


Ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη!

Το χέρι που περιμένουμε να μας στηρίξει είναι μόνο ένα, αυτό του συναδέλφου!!!

Για το Δ.Σ.

                     Η Πρόεδρος                                                 Ο Γ. Γραμματέας


                 Γιαννάτου Κική                                               Κωτούλας Τάσος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.