Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

Ορεστιάδα 28 - 1 – 2014

     Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 (άρθρο 6, παράγραφος 2) οι αιτήσεις μετάθεσης των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στον μήνα Νοέμβριο κάθε έτους.
     Δυστυχώς για δεύτερη συνεχή χρονιά η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών δεν εκδόθηκε στον χρόνο που έπρεπε, σε αντίθεση με ό,τι ορίζει το σχετικό διάταγμα.
Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες εκπαιδευτικοί να βρίσκονται, για μια ακόμη φορά, σε κατάσταση αναμονής, αλλά και, δικαιολογημένης, αγωνίας. Εάν αναλογιστεί μάλιστα κανείς τις συνθήκες αμφισβήτησης βασικών δικαιωμάτων που έχουμε βιώσει κατά τη φετινή χρονιά, η αγωνία αυτή επιτείνεται.
     Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη φορά παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία, επιλέγοντας την ολισθηρή οδό της ολιγωρίας και της αυθαιρεσίας.
     Θεωρούμε τη στάση αυτή απαράδεκτη και αντιπροσωπευτική του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία την εκπαίδευση και τους λειτουργούς της!
     Η περαιτέρω μάλιστα καθυστέρηση έκδοσης της εγκυκλίου θα  συμπαρασύρει όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (ανακοίνωση μεταθέσεων, αποσπάσεις,  προσλήψεις αναπληρωτών).
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
  Το Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΕΒΡΟΥ, ζητά να υπογραφεί άμεσα η εγκύκλιος των μεταθέσεων, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς και να εξελιχθούν έγκαιρα και ομαλά όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές τους, που εξαρτώνται από την πραγματοποίηση των μεταθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.