Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

                                                               
       Ορεστιάδα 8 - 4 - 2014

      Τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης απέστειλε έγγραφο: (03-04-2014 Αριθμ. Πρωτ.: Φ.2.4/3411) στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Ορεστιάδας και στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου, με θέμα την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης. Με το συγκεκριμένο έγγραφο «αποφασίζεται» η αναπλήρωση μαθημάτων στα συγκεκριμένα σχολεία στις 24 και 25 Απριλίου 2014, ανάλογα με τις μέρες της κατάληψης.
     Γνωρίζει άραγε το υπουργείο ότι οι μαθητές έκαναν κατάληψη γιατί δεν είχαν καθηγητές να τους κάνουν μάθημα, χάνοντας έτσι εκατοντάδες διδακτικές ώρες εβδομαδιαία;
     Πρόκειται για μία απόφαση που χαρακτηρίζεται το λιγότερο υποκριτική, όταν το ίδιο το υπουργείο «ενδιαφέρεται» να καλυφθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες μιας ή δύο ημερών, όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης όταν δεν καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα,  δεν είδαμε να δείχνει την αντίστοιχη ευαισθησία. Δεν απαντά πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα, όταν το Δεκέμβρη του 2013 υπήρχαν πάνω από 2000 κενά εκπαιδευτικών. Δεν απαντά τέλος πώς θα αναπληρωθούν τα μαθήματα στις κατηργημένες ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ. και των ΕΠΑ.Σ. όπου χιλιάδες ώρες δεν πραγματοποιήθηκαν. Με τι εφόδια θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αυτοί οι μαθητές των ΕΠΑΛ;

    Πιστεύουμε ότι ο σύλλογος των διδασκόντων είναι ο πιο αρμόδιος να αποφασίσει τον καταλληλότερο τρόπο αναπλήρωσης των ωρών και μάλιστα οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη φροντίσει να καλύψουν τις ώρες αυτές.
    Οι αιφνιδιαστικές εντολές του υπουργείου, το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν θα είναι να δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους.

     Η εκπαιδευτική κοινότητα βιώνει όλο το τελευταίο διάστημα μία συνεχή επίθεση από την πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης, που προφανώς αποσκοπεί στο να καταργήσει κάθε δημοκρατική διαδικασία στον χώρο του δημόσιου σχολείου, να καταστρατηγήσει βασικά εργασιακά δικαιώματα, να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση δημιουργώντας έναν μόνιμο μηχανισμό τρομοκράτησης. Η πολιτική του υπουργείου Παιδείας απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι αυτή της επιστράτευσης και απέναντι στους μαθητές αυτή της τιμωρίας. Το κυρίαρχο αίσθημα που επικρατεί σε καθηγητές, μαθητές και γονείς είναι ότι κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε σχέση με την παιδεία δημιουργεί μόνο προβλήματα.

     Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα το συγκεκριμένο έγγραφο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και η σχετική νομοθεσία.

Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ προτίθεται σε περίπτωση που ισχύσει η παραπάνω απόφαση, να κηρύξει 24ωρες απεργίες τις ημέρες αναπλήρωσης, προκειμένου να μη δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα σε συναδέλφους και μαθητές.

     Φτάνει πια! Ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας να μας αφήσει να κάνουμε ήρεμοι τη δουλειά μας και να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας!



Για το Δ.Σ.

         Η Πρόεδρος                                                       Ο Γ. Γραμματέας
       Γιαννάτου Κική                                                   Κωτούλας Τάσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.