Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ορεστιάδα 9 - 4 - 2014


Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι
     Μετά το ζήτημα που προέκυψε σχετικά
με την αναπλήρωση μέσα στις διακοπές του Πάσχα των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω κατάληψης στα δύο ΕΠΑ.Λ της περιοχής μας, θεωρήσαμε ως Δ.Σ. απαραίτητο, να μεταβούμε σήμερα Τετάρτη 9/4/14 στην Κομοτηνή, προκειμένου να συζητήσουμε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης για το  συγκεκριμένο θέμα. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Γιαννάτου Κ. Πρόεδρος Β΄ ΕΛΜΕ, Καραγεωργίου Α. Πρόεδρος Α΄ ΕΛΜΕ και Κουσινίδης Χ. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Ν. Έβρου.
     Ζητήσαμε να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση αναλύοντας όλους τους λόγους που αναφέρουμε και στην ανακοίνωσή μας, τονίζοντας ότι οι σύλλογοι διδασκόντων έχουν ήδη φροντίσει για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών με μείωση των σχολικών περιπάτων, οπότε η εφαρμογή της συγκεκριμένη διαδικασίας, θα είναι μόνο για τυπικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των καθηγητών, των μαθητών και των οικογενειών τους.
     Μας απάντησε ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος για τον τρόπο αναπλήρωσης των ωρών αυτών, αλλά δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με το υπουργείο και να μεταφέρει τις θέσεις μας. Τελικά επικοινώνησε τηλεφωνικά με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου κατά τη διάρκεια της παραμονής μας και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας ζήτημα αναπλήρωσης, οπότε αναμένουμε άμεσα για τυχόν εξελίξεις. 
     Με αφορμή το έγγραφο του υφυπουργού που στάλθηκε εχθές στα ΕΠΑ.Λ σχετικά με τον τρόπο προαγωγής των μαθητών της Α τάξης, δηλώσαμε ότι θεωρούμε τη διαδικασία επιεικώς απαράδεκτη και ότι η τεχνική εκπαίδευση βάλλεται συστηματικά και δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα από τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας όλο αυτό το διάστημα. Ως Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου θα βγάλουμε σχετική καταγγελία και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο, προκειμένου να μην εφαρμοστεί.
     Τέλος σε ό,τι αφορά στις σχολικές μονάδες, μας διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα κατάργησης-συγχώνευσης για κανένα σχολείο της Δευτεροβάθμιας του νομού μας.
Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος

Γιαννάτου Κική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.