Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για μπλοκο θουριου

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
Η πολιτική  κυβέρνησης, ΕΕ, βιομηχάνων,  που με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια,  ξεκληρίζοντας χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, ρίχνοντάς τους στον Καιάδα της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Την πολιτική  αυτή υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος των εργαζομένων εφαρμόζοντας  το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν με τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής είναι τα συνεχιζόμενα βάρβαρα μέτρα, η τεράστια ανεργία, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι μεγάλες  μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, η άρση της μόνιμης και σταθερής εργασίας, τα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης και τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με την πολιτική αυτή πληρώνουν την καπιταλιστική κρίση οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα,  ενώ αυξάνουν τα κέρδη  των βιομηχάνων και των μονοπωλίων.
Οι κοινοί αγώνες εργαζομένων-αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αποτελούν παρακαταθήκη,  για νέους αγώνες. Μπορούμε με κοινό αγώνα  όχι μόνο να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση ανατρέποντας αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. «Ο κοινωνικός αυτοματισμός», που προωθούν διάφοροι κύκλοι και κυβέρνηση θα έχει απέναντί του την αγωνιστική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων.
Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουμε τα αγροτικά μπλόκα και να ορθώσουμε το δικό μας μπλόκο στην αντιλαϊκή αντεργατική  πολιτική.

Για το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.