Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 2


Ορεστιάδα  5-02-2017
Αρ. Πρωτ. : 8


Γ.Σ.Προέδρων ΕΛΜΕ-Αγροτικές κινητοποιήσεις-Πρόταση αναμοριοδότησης σχολείων


Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι

Στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την 1-02-2017 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 θα γίνει Γ.Σ.Προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα, προκειμένου να αποφασιστούν οι δράσεις του κλάδου το επόμενο διάστημα. Μετά την Πανελλαδική αντίδραση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ενάντια στα Σχέδια του Υπουργείου για τη «Θεματική Εβδομάδα» και τις Δημιουργικές Εργασίες, το Υπουργείο έστειλε εγκύκλιο για παράταση έως 20/02 της προθεσμίας κατάθεσης σχεδίου υλοποίησης της «Θεματικής Εβδομάδας». Στη συνάντηση του Υπουργού με την ΟΛΜΕ (1/02/17), το παραπάνω θέμα υποβαθμίστηκε και ουσιαστικά ο Υπουργός αναίρεσε τμήματα του περιεχομένου της εγκυκλίου. Κατόπιν των παραπάνω εξελίξεων, προτείνουμε στους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συνεδριάσουν ακόμη για τη λήψη ή μη των σχετικών αποφάσεων. Άλλωστε εκκρεμεί και η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ, οπότε θα παρθούν νεότερες αποφάσεις.


2. Το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών. Σας καλούμε να στηρίξουμε από κοινού τα αγροτικά μπλόκα και να ορθώσουμε το δικό μας μπλόκο στην αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα Κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. Οι κοινοί αγώνες εργαζομένων-αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, αποτελούν παρακαταθήκη για τις διεκδικήσεις μας. Επισυνάπτουμε το σχετικό ψήφισμα.


3. Το ΠΥΣΔΕ Έβρου με το υπ’ αριθμ. Φ.2.1./12720/27-12-2016 έγγραφό του, ζήτησε από τη Β΄ ΕΛΜΕ πρόταση σχετικά με τη νέα μοριοδότηση των σχολικών μονάδων της περιοχής μας, τον επανακαθορισμό των ομάδων σχολικών μονάδων καθώς και τον προσδιορισμό των ομόρων σε αυτές ομάδων, σύμφωνα με το Π.Δ. 111/2016 (ΦΕΚ 193/Α/18-10-2016). Επισυνάπτουμε τις προτάσεις του Δ.Σ. και αναμένουμε για τυχόν παρατηρήσεις σας μέχρι την Τρίτη 7/2/2017 στο e-mail:  b.elme.evrou@gmail.com.


Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                        Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.