Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΕΞΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
Αυτές τις ημέρες, τα σχολεία, οι συνάδελφοι και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο φασιστικών ομάδων. Είναι μια κατάσταση που ξεκίνησε από τις γιορτές του Πολυτεχνείου και την απόπειρα στοχοποίησης και εκφοβισμού εκπαιδευτικών και μαθητών που συμμετείχαν σε αυτές και τώρα εκδηλώνεται με πρόσχημα την ευαισθησία όλων γύρω από τα εθνικά ζητήματα. Πρόκειται για μια προσπάθεια πατριδοκαπηλίας και καλλιέργειας στη νεολαία ακραίων εθνικιστικών αντιλήψεων. Χρησιμοποιούν καλέσματα σε καταλήψεις σχολείων στις 29/11 μέσω διαδικτυακών μέσων, ανάρτηση πανομοιότυπων πανό και αναγραφή συνθημάτων με φασιστικά σύμβολα (μαιάνδρους και κέλτικους σταυρούς) κ.α.

Την ίδια στιγμή στοχοποιούν προσωπικά καθηγητές/τριες (π.χ. Βέροια) και ολόκληρες ΕΛΜΕ (π.χ. Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής, Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης) που αντιστέκονται σε αυτή τους την προσπάθεια, καλώντας σε «διαπόμπευση» και σε άσκηση σωματικής βίας προς παραδειγματισμό!

Ως  ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, καταγγέλλουμε τα παραπάνω περιστατικά και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε κοινό αγώνα, ώστε να προστατεύσουμε τα σχολεία μας από τέτοιου είδους καταστάσεις.

Χρέος μας είναι ως εκπαιδευτικοί, να υπερασπιστούμε τη νέα γενιά από το δηλητήριο του φασισμού σύμφωνα με τις καταστατικές αρχές της Ομοσπονδίας και την ουσία του εκπαιδευτικού έργου. Να μην επιτρέψουμε η πατριδοκαπηλία και η εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας. Να πούμε με διάθεση αποκάλυψης της αλήθειας και όχι πόλωσης, ότι οι απάνθρωπες ιδεολογίες του φασισμού και του ναζισμού έχουν οδηγήσει στις τεράστιες καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τους θανάτους πάνω από 500.000 Ελλήνων στη Γερμανική Κατοχή, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά και την ολοκληρωτική λεηλασία του πλούτου της χώρας μας από τους Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες – κατακτητές.

Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τη δημοκρατία, την απαίτηση για μόρφωση, εργασία,  ελευθερία, ειρήνη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς!



Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική                                            Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.