Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ!





Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                              Ορεστιάδα  3- 02 - 2019


ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                         Αρ. πρωτ.: 11


e-mail : b.elme.evrou@gmail.com


blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr




ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ




Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι



Στις 28/1/2019 είχαμε αποστείλει έγγραφο (Αρ. πρωτ.:10) σχετικά με την αναδρομική διεκδίκηση 13ου και 14ου μισθού, τις τελευταίες ανακοινώσεις ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ και τη σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ.




Την Παρασκευή 1/2/2019 εκδικάστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση που αφορούσε στο 13ο και 14ο μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων, που περικόπηκαν με τον Ν.4093/12 (επισυνάπτουμε το σχετικό δελτίο τύπου της ΑΔΕΔΥ).




Επαναλαμβάνουμε ότι η απόφαση ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ θα αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου-ΟΤΑ- ΝΠΔΔ και όχι όσους προσέφυγαν μόνο.




Η αναδρομική διεκδίκησή τους θα αφορά μόνο όσους έχουν προσφύγει ή θα προσφύγουν, μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης της ολομέλειας (προς το τέλος Μαρτίου 2019) και έχουν υποβάλει αιτήσεις για διακοπή της παραγραφής στις ΔΔΕ.




Ως Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου συναντηθήκαμε με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας και αναμένουμε εντός της εβδομάδας να μας ενημερώσει για τα έγγραφα που θα χρειαστούν όπως επίσης και για το ποιοι δικηγόροι της περιοχής μας θα μπορούσαν να αναλάβουν τις ατομικές προσφυγές μας για την αναδρομική διεκδίκηση επιδομάτων και Δώρων.


Θα ενημερώσουμε άμεσα για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε.






Για το Δ.Σ.


Η Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας


Γιαννάτου Κική                                          Γεωργουσίδου Μαρία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκδικάστηκε σήμερα 1/ 2/2019 στο ΣτΕ η υπόθεση για τον 13ο και τον 14ο μισθό

Εκδικάστηκε σήμερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση που αφορούσε στο 13ο και 14ο μισθό των Δημοσίων Υπαλλήλων, που περικόπηκαν με τον Ν.4093/12.

Ως γνωστόν η υπόθεση εισήχθη στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ, ύστερα από την απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του Ν.4093/12, με τις οποίες καταργήθηκε εντελώς ο 13ος και ο 14ος μισθός.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όπως σας είχε ενημερώσει, έκανε σήμερα νομική παρέμβαση στο ΣτΕ, αφού το θέμα αφορά το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στο προσεχές διάστημα.

Ως συνήθως οι αποφάσεις του ΣτΕ δημοσιεύονται σε χρόνο τεσσάρων έως έξι μηνών. Αν, όμως, κρίνουμε από την ταχύτητα με την οποία προσδιορίστηκε η δίκη στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ του ΣτΕ, φαίνεται ότι ο χρόνος δημοσίευσης θα είναι συντομότερος και εντός των πλαισίων που η νομική γνωμοδότηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. προσδιόρισε.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.