Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ 13ου-14ου ΜΙΣΘΟΥ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ!Συναδέλφισσες-συνάδελφοι


Η ολομέλεια του ΣΤΕ αναμένεται να εκδικάσει οριστικά και αμετάκλητα στις 1/2/2019 το θέμα της αντισυνταγματικότητας των καταργήσεων των Δώρων και του επιδόματος αδείας (Ν. 4093/2012).


Στην περίπτωση που και η ολομέλεια του ΣΤΕ κρίνει αντισυνταγματική την κατάργηση (το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας), η απόφαση ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ θα αφορά το σύνολο των υπαλλήλων του Δημοσίου-ΟΤΑ- ΝΠΔΔ και όχι όσους προσέφυγαν μόνο.


Η διετής αναδρομική διεκδίκησή τους θα αφορά μόνο όσους έχουν προσφύγει ή θα προσφύγουν, μέχρι την δημοσίευση της απόφασης της ολομέλειας (προς το τέλος Μαρτίου 2019) και έχουν υποβάλει αιτήσεις για διακοπή της παραγραφής στις ΔΔΕ.


Αποστέλλουμε τις τελευταίες ανακοινώσεις ΟΛΜΕ-ΑΔΕΔΥ και την σχετική γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου της ΑΔΕΔΥ για το θέμα αυτό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΜΕ

     Ο.Λ.Μ.Ε.                         
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 3227382
e-mail:olme@otenet.gr                                                            Αθήνα, 26/01/2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού


Το ΔΣ της ΟΛΜΕ μετά από εξαντλητική συζήτηση στην τελευταία συνεδρίασή του την Τετάρτη 23/1/2019 αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Απαιτούμε πολιτική λύση για το ζήτημα της διεκδίκησης των αναδρομικών και ζητάμε από την ΑΔΕΔΥνα καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίο να απαιτεί η Κυβέρνηση να αποδώσει τα αναδρομικά σε όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι μόνον σε αυτούς που θα έχουν προσφύγει δικαστικά
  • Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει αγωνιστική κινητοποίηση την ημέρα εκδίκασης στην Ολομέλεια του ΣτΕ (1 Φεβρουαρίου 2019)
  • Ζητάμε επίσης από την ΑΔΕΔΥ να ορίσει νομικό εκπρόσωπο την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια του ΣτΕ και επιφυλασσόμαστε να ορίσει και η ΟΛΜΕ νομικό εκπρόσωπο εάν το κρίνει απαραίτητο.

Η απόφαση του ΣτΕ για την κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας θα είναι οριστική και τελεσίδικη μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την 1η/2/2019 και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας.
Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών αποτελεί ατομική απόφαση. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε πολιτική λύση και να αναδεικνύουμε τις ευθύνες της Κυβέρνησης που έως τώρα «κρύβεται» πίσω από αποφάσεις Δικαστηρίων και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.Το συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε περίπτωση πέρα από την όποια έκβαση των δικαστικών αποφάσεων θα συνεχίζει να μάχεται ως αίτημα αιχμής για την διεκδίκηση των απωλειών των εργαζομένων και την επιστροφή των αναδρομικών.

ΑΔΕΔΥ. Επιστολή – Διεκδίκηση αναδρομικών 13ου – 14ου μισθού ΕΔΩ
ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ - 21.1.2019-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.