Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                       Ορεστιάδα  11 - 09 - 2019


ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                                    Αρ. πρωτ. 30                                                      








ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ




Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι




Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη και νικηφόρους αγώνες!





Καλωσορίζουμε όλους τους νέους συναδέλφους, μόνιμους κι  αναπληρωτές , που ήρθαν στην περιοχή μας προκειμένου να εργαστούν στα σχολεία του Β. Έβρου.




Ταυτόχρονα ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στους συνταξιούχους πλέον  συναδέλφους μας Σιανκούρη Παναγιώτη και Τρυφωνίδη Γιάννη και τους ευχαριστούμε θερμά τόσο για την εκπαιδευτική όσο και για τη συνδικαλιστική τους προσφορά στη Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου!




Δυστυχώς διανύουμε ακόμη μία χρονιά μηδενικών διορισμών με αποτέλεσμα οι ελαστικές σχέσεις εργασίας να εδραιώνονται όλο και περισσότερο στη δημόσια εκπαίδευση. Η εργασιακή και οικογενειακή ομηρία των αναπληρωτών συνεχίζεται χωρίς τέλος και παρά τις τυμπανοκρουσίες της νέας κυβέρνησης για τη μεγάλη α΄φάση προσλήψεων, τα κενά στη Β/θμια Εκπαίδευση είναι χιλιάδες (στη Β΄ ΕΛΜΕ συνεχίζουν να λείπουν περίπου 50 εκπαιδευτικοί) και οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν δεν είναι δυνατόν να αναπληρωθούν!


Στη συνεχή προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού η νέα υφυπουργός Παιδείας με έγγραφό της (10-09-2019 Αρ. Πρωτ.: Φ14/ 140291 /Δ4) αναφέρεται σε συνδιδασκαλία μαθημάτων σε Γ΄ και Δ΄ τάξη στα εσπερινά ΕΠΑΛ  τόσο Γενικής Παιδείας όσο και ειδικοτήτων! Προφανώς κυρίαρχο ζήτημα για την πολιτική ηγεσία είναι να «γλιτώσει» θέσεις εργασίας


καταπατώντας τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες!


Ταυτόχρονα η αξιολόγηση, η αυτονομία της σχολικής μονάδας, η επαναφορά της τράπεζας θεμάτων είναι ζητήματα που θα κληθεί να αντιπαλέψει το εκπαιδευτικό κίνημα.




Οι αγώνες των εκπαιδευτικών κατά του προσοντολογίου (ν. 4589/19) και η διεκδίκηση για μόνιμους μαζικούς διορισμούς της περσινής χρονιάς, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Προκειμένου να αναμετρηθούμε με τις πολιτικές της φτωχοποίησης του δημόσιου σχολείου και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών οφείλουμε να οργανωθούμε στα σωματεία μας και να αναλάβουμε ενεργό δράση με πολύμορφους και διαρκείς αγώνες. Με πίστη στη συλλογικότητα και το δίκιο μας ήρθε η ώρα απέναντι σε όσα μας επιβάλουν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΟΟΣΑ να διεκδικήσουμε όλα όσα μας αναλογούν!




Για το Δ.Σ


Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΚΙΚΗ
Η Γ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.