Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ!



Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                          Ν. Ορεστιάδα 09 - 05 – 2020
ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                                    Αρ. Πρωτ. : 17
e-mail :b.elme.evrou@gmail.com
blog:http://b-elme-evrou.blogspot.gr/


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/05 και 
ΩΡΑ 13.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ 
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ! ΤΕΤΑΡΤΗ 13/05 και 
ΩΡΑ 17.30 ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ - 1ου Γ/ΣΙΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ !

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ» ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 8ης Μάη στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και με την ανοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (που απείχαν από τη διαδικασία) και του ΚΙΝΑΛ (που ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ») ψηφίστηκε η κατάπτυστη τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδιαστικά η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που προβλέπει βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στην τάξη και μετατρέπει την διδασκαλία από συλλογική δημιουργία και διαρκή αγώνα για τη διαμόρφωση αληθινά ελεύθερων ανθρώπων και υπεύθυνων πολιτών, σε εκπομπή reality και αρένα εντυπώσεων για το φιλοθεάμον κοινό!
Η απαράδεκτη αυτή ρύθμιση, έρχεται σε συνέχεια της άθλιας μεθόδευσης του ΥΠΑΙΘ να καταθέσει για διαβούλευση πολυνομοσχέδιο – ταφόπλακα για το Δημόσιο Σχολείο, εν μέσω πανδημίας και πρωτοφανών περιοριστικών μέτρων, με το οποίο επιχειρείται η επανεισαγωγή όλων των αποτυχημένων αντιπαιδαγωγικών μέτρων του παρελθόντος και συνεχίζεται η εκθεμελίωση όλων εκείνων των στοιχείων που διασώζουν ψήγματα Γενικής Παιδείας και ολοκληρωμένης μόρφωσης, στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε ιδιαιτέρως για τους επικίνδυνους ατραπούς όπου οδηγείται η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στη χώρα μας. Είναι γνωστό «τοις πάσι» ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών προωθούν και υπηρετούν νεοφιλελεύθερες (αντι-)εκπαιδευτικές πολιτικές που δεν υπερασπίζουν την μόρφωση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, αλλά εγκαθιδρύουν ένα τεχνοκρατικής λογικής σχολείο της αμάθειας «των κοινωνικών & επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων».
Όλο το προηγούμενο διάστημα - του υποχρεωτικού εγκλεισμού- όλοι οι εκπαιδευτικοί δώσαμε μεγάλο αγώνα να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας και με τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που λάβαμε διαφυλάξαμε την επαφή μας με τα παιδιά σε μια περίοδο που είχαμε και είχαν μεγάλη ανάγκη επικοινωνίας. Και το επιτύχαμε με μηδαμινή βοήθεια από το ΥΠΑΙΘ.

Είναι απαράδεκτη και υποκριτική η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας, που με άλλοθι την διδασκαλία των απόντων μαθητών επιχειρεί με αντιδραστικές και αντιδημοκρατικές νομοθετικές ακροβασίες να επιβάλλει τη δημιουργία Οργουελιανού περιβάλλοντος στα σχολεία, με τη «ζωντανή μετάδοση» του μαθήματος. Η ρύθμιση αυτή διαρρηγνύει την παιδαγωγική σχέση εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών ως μια αυθεντική και ζωντανή αλληλεπίδραση που χτίζεται καθημερινά, ευτελίζει την παιδαγωγική ελευθερία και φυσικά παραβιάζει προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Το μάθημα και η εκπαιδευτική διαδικασία είναι ιερά. Πρόκειται για μια ζωντανή σχέση ανάμεσα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και μόνο αυτό. Απαιτεί φυσική παρουσία, προσωπική επαφή, ψυχική σύνδεση, διαμόρφωση παιδαγωγικού κλίματος εμπιστοσύνης και ελευθερίας. Δε θα επιτρέψουμε το σφαγιασμό των παιδαγωγικών ελευθεριών, δε θα αφήσουμε το εύθραυστο μαθητικό σώμα αλλά και εμάς τους ίδιους να γίνουμε βορά στον οποιοδήποτε θεατή της καθημερινής μας επικοινωνίας!
Αυτή η βαρβαρότητα δεν θα περάσει!

1)                 Καλούμε όλα μας τα μέλη σε :

α) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ν.Ορεστιάδος την Τετάρτη 13/05 και ώρα 13.00 (μαζί με τους συναδέλφους δασκάλους του Σ.Ε.Π.Ε. Ορεστιάδος)

β) Έκτακτη Γ.Σ. την Τετάρτη 13/05 και ώρα 17.30 στο αμφιθέατρο του προαύλιου χώρου του 1ου ΓΕΛ – 1ου Γ/σίου Ορ/δας , για να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στις απαράδεκτες και εχθρικές ενέργειες του ΥΠΑΙθ καθώς και την Απεργία – Αποχή ενάντια στο μέτρο της «ζωντανής μετάδοσης» των μαθημάτων.

2)                 Ζητούμε την άμεση παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ.
3)                 Καλούμε την ΟΛΜΕ να οργανώσει έκτακτη Γ.Σ. των ΕΛΜΕ όλης της χώρας και να συντονίσει τον αγώνα για την κατάργηση της επαίσχυντης νομοθετικής ρύθμισης και την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δεν υποκύπτουμε στις αντιπαιδαγωγικές και καταστροφικές πολιτικές του υπουργείου.
Δεν τους φοβόμαστε! Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Εμείς πράττουμε στο φως και αυτοί νομοθετούν στο σκοτάδι!
Για το Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                      Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιαννάτου Κική                                                                                           Γεωργουσίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.