Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις

 


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                                   Ν.Ορεστιάδα 24- 11 – 2020

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                              Αρ. Πρωτ. : 37

e-mail :b.elme.evrou@gmail.com                                                         

blog:http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

Για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΣΤΑΓΜΟ!

Το ΥΠΑΙΘ, χωρίς δισταγμό επιβάλλει σε ακόμη μια δοκιμασία μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα στην πανδημία και με τα σχολεία κλειστά! Όπως πληροφορηθήκαμε από τον τύπο,  με ΦΕΚ που υπογράφηκε από την υπουργό στις 21/11 (ημέρα Σάββατο) οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021, πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής τους με fast track διαδικασίες! Σύμφωνα με έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στα σχολεία μας σήμερα Τρίτη 24/11 οι υποψήφιοι οφείλουν μέσα σε 6 ημέρες (από Τετάρτη 25/11 έως Δευτέρα 30/11) να προβούν στην παραπάνω ενέργεια!

Υπογραμμίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο αρκετούς μήνες αργότερα, αφού είχε προηγηθεί η λεπτομερής ενημέρωση των μαθητών/ιών από το σχολείο, με τη δια ζώσης βοήθεια των εκπαιδευτικών και βέβαια μέσα σε επιτρεπτά χρονικά περιθώρια. Στην παρούσα φάση τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί!

Η αιφνιδιαστική αυτή απόφαση σε περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά, δημιουργεί τεράστια προβλήματα και δεν επιλύει κανένα!

·    Δημιουργεί επιπλέον άγχος και πίεση στα παιδιά που ήδη βιώνουν μία πολλή πιεστική κατάσταση προσπαθώντας να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις τους κάτω από τις χειρότερες συνθήκες! Η απαίτηση να δηλώσουν από τώρα ειδικά μαθήματα και ο φόβος του πιθανού λάθους που θα τους στερήσει τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις εξετάσεις εντείνουν την αγωνία και κάνουν κακό στην ψυχολογία τους!  

·    Τα σχολεία με το υπάρχον καθεστώς είναι αδύνατον να μπορέσουν να συμβουλεύσουν και να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους μαθητές /ιες  από μακριά και μάλιστα σε τόσο λίγο χρόνο!

·    Δεν είναι διασφαλισμένη η δυνατότητα απρόσκοπτης επικοινωνίας των παιδιών με τα σχολεία δεδομένου ότι υπάρχουν μαθητές χωρίς πρόσβαση στο internet!

·    Δεν έχουν εφοδιαστεί όλοι οι μαθητές με τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παρακολούθηση της τηλεκπαίδευσης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την ηλεκτρονική αίτηση. Είναι ενδεικτικό ότι την περίοδο του Απριλίου που κατατέθηκαν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020, πολλοί μαθητές και μαθήτριες κατέφευγαν σε internet καφέ!

·    Δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός στα σχολεία για να ανταποκριθούν σε ένα επιπλέον καθήκον που απαιτεί διαδικτυακές λειτουργίες, ενώ αυτός που ήδη υπάρχει χρησιμοποιείται από τους εκπαιδευτικούς για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.

·    Δεν επιτρέπεται λόγω των περιορισμών της κυκλοφορίας στους μαθητές και τις μαθήτριές μας να καταφύγουν στα σχολεία τους για να πληροφορηθούν και να τύχουν συνδρομής για την υποβολή της αίτησής τους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ü             Να πάρει πίσω το Υπουργείο αυτήν την αιφνιδιαστική απόφαση που δημιουργεί επιπλέον ένταση και προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα που δίνει σκληρό αγώνα μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που μας έχει επιβληθεί, ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σχολείο!

ü             Να  δοθεί χρόνος στους μαθητές να κάνουν δηλώσεις με ανοιχτά σχολεία και με ασφαλείς  συνθήκες για τη δημόσια υγεία.

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

Γιαννάτου Κική                                         Γεωργουσίδου Μαρία

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.