Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ. Σχετικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις του «ΠΥΣΔΕ Έβρου».

 


Β΄   ΕΛΜΕ   ΕΒΡΟΥ                                                                            Ν.Ορεστιάδα 29- 06 – 2021

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ                       Αρ. Πρωτ. : 59

e-mail :b.elme.evrou@gmail.com                                          

blog:http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΘΕΜΑ: Σχετικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις του «ΠΥΣΔΕ Έβρου».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

1.                       Υπενθυμίζουμε ότι στις 7 Νοέμβρη στις «τηλεκλογές» του ΥΠΑΙΘ για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ο κλάδος απάντησε με συντριπτική αποχή από τη διαδικασία, απονομιμοποιώντας την παρωδία της ηλεκτρονικής κάλπης και του οποιουδήποτε αποτελέσματος. Στον ν. Έβρου η συμμετοχή ήταν μόλις 3,5%!

2.                  Η κυβέρνηση συνεχίζει στο δρόμο της επίθεσης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και στη δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων. Παρά το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα πέτυχε μεγάλη νίκη ενάντια στον εκφυλισμό των δημοκρατικών διαδικασιών και στον αυταρχισμό που επεδίωξε να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας, προχώρησε στη συγκρότηση «νόθων» υπηρεσιακών συμβουλίων διορίζοντας στη θέση των αιρετών διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, προϊσταμένους εκπαιδευτικών δομών κλπ.

3.                  Υπενθυμίζουμε ότι από 01/01/21 αιρετοί συνάδελφοι στο «ΠΥΣΔΕ Έβρου» καθώς και στο «ΑΠΥΣΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» δεν υπάρχουν και συνεπώς δεν αναγνωρίζουμε ούτε τη λειτουργία τους, ούτε τις αποφάσεις τους!

4.                  Η Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ με κοινή ανακοίνωση, έχουμε καλέσει τους συναδέλφους Διευθυντές που ορίστηκαν στη θέση των αιρετών στο ΠΥΣΔΕ ΕΒΡΟΥ και αντίστοιχα στο ΑΠΥΣΔΕ, όπως και τους συναδέλφους αναπληρωτές τους, να υποβάλλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους σεβόμενοι το σωματείο, τις αποφάσεις τις Ομοσπονδίας μας και συνολικά τον κλάδο μας.

5.                  Σε παλαιότερη ανακοίνωσή μας, αμέσως μετά το διορισμό των προσωρινών διευθυντών Εκπαίδευσης από την υπουργό με μια καινοφανή διαδικασία «επιλογής», τονίζαμε πως «…η επιλογή των νέων διευθυντών Εκπαίδευσης αποτελεί και μια πρόβα για την συνολική κατάργηση των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια και από τις κρίσεις, με απροκάλυπτη πολιτική στόχευση τον πλήρη έλεγχο των υπηρεσιακών δομών».

6.                  Συνεπώς με βάση τα παραπάνω δεν μας εκπλήσσει η προβληματική λειτουργία του «νόθου» υπηρεσιακού συμβουλίου στον Έβρο. Τα συνεχή και επαναλαμβανόμενα λάθη, οι παραλείψεις, οι συνεχείς μεταβολές στις τοποθετήσεις, η προχειρότητα και επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι υπηρεσιακές μεταβολές, η έλλειψη διαφάνειας, το ότι αποτελεί πλέον «άβατο» για τους εκπαιδευτικούς και τα Σχολεία. Τα τελευταία συμβάντα με τους πίνακες οριστικής τοποθέτησης στην Ειδική Αγωγή, οι οποίοι διορθώθηκαν μετά από την δημόσια παρέμβαση και υπόδειξη των Α και Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, καθώς και τα «νέα οργανικά κενά» τα οποία αφού δημοσιοποιήθηκαν, αποσύρθηκαν και κατόπιν έγιναν δεκτά ξανά, για να τροποποιηθούν και πάλι, ερήμην των ενδιαφερομένων εκπ/κών, αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες συνολικά στα μέλη του ΠΥΣΔΕ και ιδιαίτερα στη διευθύντρια Εκπαίδευσης, ευθύνες που πρέπει να αναλάβει!

7.                  Ανάλογα προβλήματα παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, γεγονός που επιβεβαιώνει τις απόψεις μας για το ρόλο του ΥΠΑΙΘ το οποίο μεθοδεύει συστηματικά την αδιαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές μέσω των κατευθυνόμενων Υ.Σ.

8.                  Στο νομό Έβρου εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τα σωματεία μας και σε συνεργασία με τους αιρετούς μας, αγωνιστήκαμε για τη διαφάνεια στη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και την θέσπιση κριτηρίων δικαιοσύνης και αντικειμενικότητας. Η έλλειψη των αιρετών εκπροσώπων μας από το ΠΥΣΔΕ και γενικά από τα όργανα διοίκησης είναι εμφανής και πλέον αυτό γίνεται αντιληπτό σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία, δύναμή μας είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη!

Δεν θα επιτρέψουμε στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ να νομιμοποιήσει αυτά τα δοτά Υπηρεσιακά Συμβούλια, τα οποία λειτουργούν χωρίς διαφάνεια και αποφασίζουν για το εργασιακό μας μέλλον!

 

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.